Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Biuro Podróży Index

Zawód: biura podróży - usługi turystyczne  
Adres: Śląskie, 40-095 Katowice Stawowa 5/7
Telefon: 32 781 83 41 Fax: 32 206 80 22
Adres e-mail: biuro(małpa)indexpolska.com.pl
Strona internetowa: www.indexpolska.com.pl/
Opis działalności: Należymy do Śląskiej i Polskiej Izby Turystyki, posiadamy gwarancje ubezpieczeniowe Signal Iduna oraz liczne certyfikaty i referencje. Nasz cel: ORGANIZACJA IMPREZ NA JAK NAJWYŻSZYM POZIOMIE W ATRAKCYJNYCH I KONKURENCYJNYCH CENACH. Słowa kluczowe: wycieczki, wakacje, kolonie, obozy, podróże, biuro podróży

Ocena: 96% pozytywna 53x 1x 2x

Jakość usług: 96% wysoka 53x 1x 2x
Terminowość: 97% bez zastrzeżeń 47x 8x 1x
Ceny usług: 93% niskie 30x 24x 2x
Ilość opinii w serwisie: 56
Ilość odsłon profilu firmy: 3531
Data utworzenia profilu: 2013-09-19 15:37:04
Data ostatniej aktualizacji: 2013-09-19 15:37:04 

Opinie o Biuro Podróży Index

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Właśnie wróciliśmy z wycieczki do Bawarii. Powiem tyle: nigdy więcej z INDEXEM. Kilka lat wcześniej jeździliśmy z tym biurem i naprawdę były to udane wyjazdy. Jednak już od jakiegoś czasu biuro zeszło na psy. Przykładem tego był wyjazd do Bawarii. Kompletny chaos, Zmiana co chwilę planów, do tego przewodnik bufon, którego wiedza na temat regionu sprowadzała się do znajomości najbliższego baru z piwem, które zresztą żłopał litrami. Podczas podróży informacje jakimi nas raczył to były: Tu stoi jeden stary zamek , tu drugi mniejszy budynek, ale on mi się nie podoba to nie ma co o nim opowiadać, albo popatrzcie państwo rośnie na łąkach trawa, a strumień płynie w dół i tyle, żadnych innych informacji. Nie wiedzieliśmy jak długo będziemy jechać, za ile postój, kiedy będzie można skorzystać z toalety, bo pan stanowczo odradzał z korzystania z WC w autobusie, choć przecież firma oferowała autobus z takimi udogodnieniami, jak i np. z TV. Na koniec dzieci poprosiły i udało się w drodze powrotnej obejrzeć 1 film. W pozostałym czasie trwała cisza ze strony przewodnika, który zakładał słuchawki i nie odpowiadał na żadne pytania. Przy jakichkolwiek próbach wymuszonej dyskusji ze strony pasażerów informował , że on wie co robi, ale nie powie. Ostatecznie okazało się, że biuro nie zarezerwowało wejść do reklamowanych obiektów, przez co plan tak uległ zmianie, że musieliśmy jechać na obiad około 2 h w jedną stronę, a trzeciego dnia, który miał się kończyć długim nocnym powrotem, musieliśmy wstać o 5.00 rano, żeby zobaczyć choć jeden zamek , jeśli oczywiście udałoby się nam kupić bilety. Pan przewodnik nie informował, że można zobaczyć cokolwiek jeszcze innego, muzeum inny zamek, który stał obok, bo przecież on nie jest miejscowy to skąd ma wiedzieć. Pokazywał tylko najbliższą knajpkę z piwem do której prędziutko zmierzał. Sposób jego odpowiedzi na jakiekolwiek pytania, wskazywał na belferskie pochodzenie i to za czasów komunistycznych w stylu: to znowu Pani...Krótko podsumowując cham i prostak. Nie interesowało go czy wszyscy się zebrali, szedł nie oglądając się za siebie. Nie mieliśmy z nim żadnego kontaktu w razie gdyby komuś coś się stało i nie zgłosił się na zbiórkę był zdany tylko na siebie, bo biuro nie odpowiadało na telefony.Zupełna dezorganizacja i brak szacunku dla klienta. Ostrzegam przed wyborem biura Index , chyb że ktoś lubi przygody i wysokie ciśnienie!!! Renata z rodziną
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Renata dnia: 2018-06-03 11:45:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny wyjazd, transport i hotel bez zarzutu. opieka na wysokim poziomie, program zwiedzania mądrze i optymalnie rozplanowany. cena przystępna, a na ilosc atrakcji wręcz niska :p
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: kocurek dnia: 2016-11-16 13:52:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo goraco polecam do biuro odnośnie wyjazdow dla dzieci. Moi synowi w tym roku i zeszłym byli nad polskim morzem i byli zachwyceni. Ja jako matka tez nie ma nic do zarzucenia, można zaufac opiekunom a to najwaznijesze.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Magdalenka dnia: 2016-10-21 11:47:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ferie super chociaż pogoda beznadziejna, za niedługo wyjazd do Chorwacji Drage. Obsluga ok, autokar kotorymjechalismy naoboz zimowy do szczyrku tez ok, ogrzewanie dzialalo, kierowca spoko, wyzywienie nic specjalnego ale znosne, program nienudny, cena niska, ludzie spoko, dlatego znowu jade latem :)))))
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ko4 dnia: 2016-04-29 16:35:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Piękne widoki, niezapomniany czas, dziękuję zalodze INDEX! Wycieczka do Francji OK. Paryż taki jak z widokówek, przepiękby! Polecamy razem z mezem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Gosia dnia: 2016-03-25 13:52:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Posłałam z Indexem córkę na obóz zimowy do Szczyrku. Dziecko wróciło zadowolone. Panie opiekunki sympatyczne i zorganizowane. Mieli dobrze zagospodarowany czas. Cena w miarę atrakcyjna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Ela dnia: 2016-02-27 17:30:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Biuro jest świetne. My byliśmy na wczasach w Czarnogórze i polecamy wszystkim! To był bardzo udany wyjazd. Okolica piękna, morze kryształowe. Warto odwiedzić Stary Bar i zobaczyć najstarsze oliwne drzewko (jest niedalko Baru). Autokar jechał bez żadnych zakłóceń, był bardzo nowoczesny i wygodny! W biurze bardzo kompetentni i mili ludzie!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Malwina dnia: 2016-02-22 09:47:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzięki indexowi odwiedziłam miejsca do których zawsze chciałam pojechać. Czasami były lekkie opóźnienia autokarów czy inne małe niedogodności które można było szybko rozwiązać, ale koniec końców biuro zawsze wywiązywało się z umowy/oferty.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2016-01-28 13:25:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po raz kolejny wysyłamy naszego syna na zimowisko z Indexem. Mały już się nie mógł doczekać! Tym razem do Bieszczad, ponieważ spodobał nam się program zimowiska i myślimy że młodemu też się spodoba i bedzię się dobrze bawił :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Terkowski dnia: 2016-01-18 14:50:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Autokar OK, ogrzewanie na chodzie, w środku czysto, wycieczka przemyślana, realizowana punkt po punkcie, polecam i pozdrawiam załogę indexu1!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Łukasz Z. dnia: 2015-12-29 22:01:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Biuro spisało się bardzo dobrze. Wyjazd do Pragi zgodny z ofertą przedstawioną w biurze. Transport autokarem, ale o dziwo wygodnie się jechało. Rezydenci sympatyczni i kompetentni. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Matt dnia: 2015-12-22 09:45:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Biuro podróży naprawdę godne polecenia. Wyjazdy z nim zawsze udane i do tego nie drogie :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Selena dnia: 2015-11-18 13:15:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rok temu byłam na jarmarku bożonarodzeniowym w Wiedniu z Indexem. Było cudownie, prawdziwa magia świąt, a zapach który umosił się ze stoisk był nieziemski. W tym roku znowu się wybieram. :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Lena dnia: 2015-09-15 11:16:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wycieczka do Nei Pori udana na 100%! Nowe znajomości ;) Kąpiel nad morzem obowiazkowo kazdego dnia :), Yoga na plaży, lepienie syrenki, dużo zwiedzania, poprostu MOC przezyć! Polecam wszystkim :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sabina T. dnia: 2015-08-28 09:16:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dojazd do Chorwacji na Wyspę Pag autokarem nie należał do najprzyjemnijeszych, ale to co zastaliśmy na miejscu to już zupełnie inna historia. Hotel w którym byliśmy zakwaterowani był ładnie umeblowany nie był ciasny, wysprzątany. Jedzenie bylo w porządku ale lepsze można dostać w knajpkach niedaleko. Do plaży jest blisko, spacerkiem jakies 400m, woda była ciepła a plaża czysta. Takie wakacje tylko z Indexem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Olek dnia: 2015-08-11 20:58:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam B.P INDEX. Właśnie wróciłem z wczasów w Chorwacji. Wszystko co tam zastałem było zgodne z umową oraz informacjami uzyskanymi od biura więc nic mnie nie zaskoczyło chyba, że na plus. Przede wszystkim dojazd nowym klimatyzowanym autokarem, mega wygodnym- absolutnie nie ma się do czego przyczepić. Naszym pilotem był Pan Mirosław Kowalski- człowiek bardzo uprzejmy, o olbrzymiej wiedzy o Chorwacji, i który chętnie się nią dzielił- bardzo pomocny. Na miejscu zakwaterowanie w pensjonacie Giovanni. Standard odpowiadający cenie. Pokoje w większości bez klimatyzacji, posiłki bez szału ale wszyscy zjadali i się najadali. Właściciel pomocny i bardzo uprzejmy. Jednakże największym plusem była osoba Pana rezydenta- Czesława Dudka. Człowiek niesłychanie pomocny, mieszkający w tym samym pensjonacie (a więc będący cały czas na miejscu), z olbrzymią wiedzą i kulturą. Niemal na każde pytanie znał odpowiedź i na każdy problem znalazł rozwiązanie. Sam także wykazywał się inicjatywą w proponowaniu nam sposobów spędzania czasu, zawsze był bardzo pomocny (nawet gdy nie musiał). Reasumując- wyjazd był dla mnie bezstresowy, i fantastyczny. Nie mam żadnych negatywnych wspomnień. BP INDEX działało w pełni profesjonalnie i świetnie zorganizowali wycieczkę. Polecam. Myślę, że w niedalekiej przyszłości ponownie wybiorę się z nimi na wycieczkę.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anonm dnia: 2015-07-28 14:43:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niezapomniane wakacje zafundował mi mój luby. Wybraliśmy się do Włoszech-Rimini za pośrednictwem biura Index. Wszystko było dopięte na ostatni guzik, niczego nam nie brakowało. Bardzo dobrze się bawiliśmy. Polecamy serdecznie :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Aleksandra dnia: 2015-07-20 16:11:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wczasy w Thassos wspominam bardzo dobrze. Szczególnie te przepiękne zatoczki i plaże, w nocy można podziwiać zapierający dech w piersiach akropol. Polecam tez zwiedzić klasztor Michała Anioła.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Cleo dnia: 2015-06-29 13:15:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam to biuro. Umowy mają przejrzyste, bez drobnego druku, wszystko podane na tacy i do tego atrakcyjne ceny.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paweł dnia: 2015-06-15 11:08:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Już nie pierwszy raz wybrałem się z Indexem na wczasy. Atrakcyjne ceny i ciekawe miejsca do wyboru sprawiają że wracam do nich za każdym razem :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jarek dnia: 2015-05-25 14:32:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Postanowiłem skorzystać z usług biura podróży Index, ponieważ mają szeroką ofertę wycieczek a ceny nie wydawały się aż tak wygórowane i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2015-05-11 16:55:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nigdy się jeszcze tak nie wybawiłam jak z Indexem!!! Wspaniale spędzony czas w Lloret de Mar w Hiszpanii, nigdy nie zapomne tego wyjazdu ! Słońce, plaża, ekskluzywne kluby. Dzięki Index! :D
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Ingrid dnia: 2015-04-22 16:20:09 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wysłałem syna na kolonie letnie w Darłówku z B.P Index. Dużo zwiedzania, ciekawe zabawy tematyczne i całkiem dobre wyżywienie, młody był zachwycony. Ja i syn polecamy Index.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tomasz O. dnia: 2015-04-13 09:53:52 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byliśmy w zeszły weekend w Wilnie. Przyjemna wycieczka. NA długi kwietniowy weekend wybieramy się do Lwowa na Ukrainę, chociaż w obliczu tego co ogolnie sie na ukrainie dzieje to trochę strach, ale dostaliśmy zapewnienie ze t amm spokojnie. Pozdrawiamy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Będziniaki dnia: 2015-03-23 16:16:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: tripp ja jadę na jarmarku :)Drugi rok z rzedu bo poprzednio podobalo mi się :) Byliśmy w Wiedniu i tam chyba troszkę inaczej podchodzi się do Wielkanocy. Bardziej się celebruje to święto. Jest więcej zabawy, radości:) Polecamy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ania i Marek dnia: 2015-02-23 15:59:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: w zeszłym roku bardzo ładnie udał mi sie z Wami wyjazd do Włoszech i na jarmark świąteczny do Berlina, w tym umknął mi karnawał więc zamierzam nadrobić z jarmarkiem wielkanocnym :) Polecam Was znajomym, bo macie dobre ceny i jakość. Może wprowadzilibyście jakies karty rabatowe? Albo coś za polecenie :P
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: tripp dnia: 2015-02-17 13:18:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: w dniu wyjazdu niewielkie zmiany (dojazd do autokaru podstawionym przez biuro index busikiem), ale o wszystkim dostałam znać telefonicznie odpowiednio wcześniej :) Na miejsce dotarlismy bez szwanku. Cały sylwester milo spedzony. Energicznie, zabawa przednia :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: albinos dnia: 2015-02-09 16:29:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sylwester w dobrym klimacie z sympatyczną załogą na pokładzie. Dosłownie wesoły autobus. Takich wyjazdów się nie zapomina. Dzięki INDEX! Podróż i zabawa tak jak w ofercie!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ametystt dnia: 2015-02-05 14:24:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: JESTEŚCIE rewelacyjni tylko rozbudujcie jeszcze ofertę bo chcialabym pojechać gdzieś, gdzie jeszcxze nogi nie miałam przyjemności postawić! dobrze robicie, to co robicie. Dużo wycieczek już zaliczylam i większość z Wami. Pozdrawiam p. Gosię i p. Grażynkę, ściskam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: bywalczyni dnia: 2014-12-19 12:32:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: amsterdamski sylwester to jest to! dobrze zaplanowana impreza w 2013. 2014 Budapeszt oczekuje, już tylko miesiąć do wyjazdu! : D
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: elcija dnia: 2014-11-28 11:37:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uwielbiam to biuro! zawsze korzystam z first albo last minute i udaje mi sie wylapac dobre oferty : ) promocje i fajne wyjazdy : )
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kaktus1 dnia: 2014-11-25 10:58:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wycieczka udana, ale może co poniektórych zaskoczę - moim zdaniem można było taniej :) Gdybym jechał na własną rękę pewnie bym całkiem sporo zaoszczędził a ze w studenckiej kieszeni każda złotówka się liczy.... ;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Maciek dnia: 2014-10-17 13:06:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem następną osobą która może Was bez wahania polecić. A to za sprawą wyjazdu do Danii. Wyjątkowa wycieczka! A nasz synek nie chciał wyjść z Legolandu :) Wsumie tatuś też się wybawił ;) Pozdrawiamy!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Gosia, Artur, Kubuś dnia: 2014-09-19 13:26:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wróciłam z Toskanii. Zdjęc mam od groma i znajomi są nimi zachwyceni mimo ze wogole nie oddają pełni uroku tego miejsca! Przepiękne wakacje dziękuje INDEXIE :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Ola Pietr. dnia: 2014-07-08 16:43:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podczas mojej podróży z biurem Index (oddział Katowice) wszystko odbywało się sprawnie, a przewodniczka trzymała się harmonogramu zwiedzania. Na prośbę grupy odwiedziliśmy dodatkowo jeszcze jedną atrakcję nieprzewidzianą programem, bo czas na to pozwolił. Wyżywienie dobre, noclegi także. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: podróżnik1 dnia: 2014-06-30 10:28:41 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wycieczka po Budapeszcie, moje minusy: - autobus oszczędza na winietach w słowacji - zamiast 6 godzin jedziemy 9, automatycznie godzina odjazdu to 3 w nocy a nie 6 rano. autobus jedzie przez słowackie góry, jak najdalej od autostrad i dróg płatnych - na mieście brak czasu na spokojne wypicie kawy, napięty program, jedni jada tu drudzy tam, w efekcie mało czasu, jeździ się jedna ulicą po 5 razy w jednym dniu, marnowanie czasu, lepsza organizacja spowodowałaby zmniejszenie niepotrzebnych jazd w kółko o połowę - cena nie obejmuje nic oprócz hotelu, dojazdu i pilota, każde wejście do czegokolwiek wszystko z własnej kieszeni dodatkowo, więc oferta nie jest wcale atrakcyjna jak na 609zł za 3 dni, to normalne standardowe ceny na miejscu - brak czasu na zwiedzanie wnętrz zabytków, na cały budapeszt czasu wolnego w sumie było 2 godziny, jak ktoś szybko pije kawę to może zdąży ją kupić i wypić w przerwie 20 minut, w sentendre rarytas bo 2 godziny w dwóch częściach - częste zmiany decyzji apropo kolejności zwiedzania, co chwile inna teoria gdzie jedziemy - po dojeździe na miejsce po 9 godzinach podróży zakwaterowanie po całym dniu na mieście dopiero o godzinie 21:30 wszyscy padli jak myszy, nie było się jak odświeżyć, ani odpocząć przez cały dzień po dojechaniu - brak zwiedzania baszty przy kościele św Macieja, miał tam być widok na Parlament - najpiękniejszy plusy: - informacje pilota ciekawe - wybrane zabytki ciekawe, aczkolwiek bez mozliwości zwiedzenia wnętrza, tylko zewnętrznie - ciekawy rejs statkiem, możliwość zrobienia zdjęcia panoramy nocnej - mozliwość skorzytania z kąpieliska termalnego - zabytkowy romański kompleks basenowy z 24 basenami i woda do 38st C Ocena samych miast: - Budapeszt rewelacja, zachwyca liczbą i jakością zabytków, po odnowieniu wygląda niesamowicie, polecam jak najbardziej, Sentendre bardzo przytulne i piękne, warto odwiedzić sklep z oryginalnym marcepanem najlepszym jaki kosztowałem Firma Index: - Nie polecam, jak mozna to lepiej wybrać inną firmę, zajechać zajechałem, ale ogranizacyjnie leżą, mają dużo do naprawienia, kupować winiety, zaplanować dzień, dać ludziom wytchnienie na kąpiel i czas na kawę na mieście (długa lista) itd.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Igor z Mysłowic dnia: 2014-06-23 18:23:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chyba nie napiszę nic nowego, więc polecę standardem: biuro OK, transport bezpieczny, bez dużych spóźnień, hotel jak w ofercie, wyżywienie mogłoby być lepsze, ale w tej cenie trzeba przyznać że możnabyło brzuch napełnić do syta, organizacja dobra, czyli Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ynkt dnia: 2014-06-12 11:10:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: uczciwie, w porządku, dobrze zorganizowane,dobra cena
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: wczasowix dnia: 2014-05-29 16:33:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sprawna organizacja. Hotel i autokar przyzwoite. Wycieczka zrealizowana profesjonalnie pod okiem przewodniczki potrafiącej dobrze opowiadać i panować nad grupą.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: en dnia: 2014-05-19 13:37:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fatalny autokar, fatalni kierowcy, fatalny przewodnik, fatalny hotel, fatalna organizacja.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: D. dnia: 2014-05-07 10:47:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 2013 Praga i Wiedeń a w majówkę 2014 podbijam Berlin! Polecam jako stały klient który już z Indexu w drogę nieraz wyruszaał ;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Tyrion dnia: 2014-04-29 11:53:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Biuro index wykazało się pełnym profesjonalizmem. Musiałam zmienić plany związane z moim wyjazdem. Nie było problemu z "przepisaniem" miejsca na wycieczce na moją znajomą.Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Fajne podejście do klienta. Polecam, a znajoma twierdzi że było b.fajnie :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Iwona9 dnia: 2014-04-17 07:47:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miła atmosfera w biurze, spory wybór wyjazdów zagranicznych w dobrych cenach. Bez problemu udzielali mi szczegółowych informacji przez telefon (bo jak zwykle czeegoś zapomniałam i musiałam dopytać). Zdecydowałam się na Pragę, pojechałam i nie żałuje.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Edyta dnia: 2014-04-10 17:26:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ostatnim razem było OK! Działo się oj działo! Spoko ludzie, fajne wycieczki i hotel. Jedyne co to momentami kolacje mi nie pasowały, ale z natury e=wybredny osobnik jestem ;) poelcam biuro
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: iamahipster dnia: 2014-03-25 14:41:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ostatnim razem było OK! Działo się oj działo! Spoko ludzie, fajne wycieczki i hotel. Jedyne co to momentami kolacje mi nie pasowały, ale z natury e=wybredny osobnik jestem ;) poelcam biuro
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: iamahipster dnia: 2014-03-25 14:38:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po ostatnim wyjeździe polecam ofertę BP Index. Nudzić się nie nudziłem. Wkurzać też nie, bo nie było czym. Dobrze przygotowany wyjazd. @Pingwin ja prawdopodobnie pojadę do Grecji, ale jeszcze nie obadałem terminów.wiem, że jakiś katalog z obozami już się pojawił bo trąbią o tym na fb, ale nie przeglądałem. Ty już masz coś ustalone? Starsza nieedługo podbija z nimi Wenecję. Mam nadzieję, że się wybawi jak najlepiej. Zdam relację jak przyjedzie ;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Neo dnia: 2014-02-19 08:16:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zdecydowanie profesjonalnie. Wyecieczka wyszła w stu procentach! Pozytywnie zakręceni, ciekawi ludzie. Aż chciało się zwiedzać w ich towarzystwie mimo sączącego się z nieba deszczu :) Razem z mężem szczerze polecamy Biuro Podróży Index i Orawę na Słowacji!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika MM dnia: 2014-02-17 09:54:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem w Złotych Piaskach i takich wakacji się nie zapomina! Drogi Indexie mam nadzieję, że w to lato też będzie MEGA wypaśnie! Zobaczymy jak się bawi w Gecji :] Ktoś z Katowic się wybiera? No dobra może jeszcze za wczesnie pytam, ale juz mi w glowie tylko to siedzi.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: PingwinzMadagaskaru dnia: 2014-01-30 10:48:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam jarmark świąteczny w Berlinie z indexem. Do domu wróciłam bardzo zadowolona ze świątecznym klimatem w głowie i podarunkami dla bliskich. Nie tylko zakupy i chodzenie po jarmarku, ale i zwiedzanie z przewodnikiem. wszystko było ok
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: nastrojona_świątecznie dnia: 2013-12-12 11:13:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: sylwester w Zakopanem, promocyjny Lwów, potem Paryż, a teraz w przyszlosci zarysowuje sie wizja wypadu na jarmark świąteczny do slazburga :) polecam index bo maja fajna oferte!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Reksio dnia: 2013-11-21 09:01:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Opłaca się studentowi, czytaj zniżki ;) zajefajne biuro ;) pewnie jeszcze gdzieś z nimi pojedziemy . Pozdro z Ligoty.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Magik dnia: 2013-11-07 10:18:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam szczerze jesienne odwiedziny Wiednia z biurem Index! Było pięknie, cudnie, super! Miasto przystrojone jesiennymi barwami *.*
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: słoneczko dnia: 2013-10-28 11:01:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zachwycona Francją. Kraj który ma w sobie to coś. Wycieczkę organziowało biuro podróży Index. Wyjeżdżałam z centrum katowic, podróż minęła znośnie. Autokar którym jechalismy na szczeście nie byl jakimś stary ikarusem, bo jak za to co zapłacilam to własni sobie wyobrażałam że podjedzie kompletny zlom a będziemy spać na polu namiotowym :P ale miło mnie zaskoczyli. Na miesjcu pokoje wygodne z telewizja i niewielkimi ale czystymi łazienkami. Polecam Index i PANIĄ BACHĘ! :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sylwia dnia: 2013-10-21 10:09:46 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miasto piękne, biuro podrózy się spisało, pogoda wypadła fantastyczna i dobrze, bo nie był to długi urlop. Efekt: wspomnienia super, pamięć aparatu zapchana fotkami, nowi znajomi :) Takie wyjazdy lubię! Gorąco polecam zobaczyć Wiedeń <3
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Natalia dnia: 2013-10-17 12:08:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wszystko odbylo sie bez zastrzezen, zgodnie z planem, do tego pogoda dopisala i wycieczka wypadla doskonale (austria) polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: vroclavek dnia: 2013-09-25 11:28:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: z biurem podróży index zwiedziłam już dobry kawałek Europy i nigdy nie było większych problemów. Organizacyjnie spisywali się dobrze. Autokary ze sprawną klimą, lampką dla każdego pasażera co dla mnie jest dość ważne bo zawsze kartkuję przewodniki i książki w drodze do miejsca wyjazdu ;), ubikacja, telewizorem. Hotele tak jak w ogłoszeniach, choć i tak czasem 3 gwiazdki w jednym kraju nie znaczą identycznie tyle samo co 3 w innym. Zawsze łazienka w pokoju, tv. Z bliższych miast polecam odwiedzić Wiedeń, PRagę, Bratysławę, z nieco dalszych Londyn, byłam tam na zeszlorocznego sylwestra i dalo sie porzadnie pobawic :) opinia pozytywna
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bergamotka dnia: 2013-09-20 08:52:57 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją