Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Gromelski Marek. Kancelaria adwokacka

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Mazowieckie, 00-679 Warszawa Wilcza 54a
Telefon: 226222686
Adres e-mail:
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 31% pozytywna 5x 11x

Jakość usług: 25% wysoka 4x 12x
Terminowość: 30% bez zastrzeżeń 3x 2x 7x
Ceny usług: 9% niskie 1x 1x 10x
Ilość opinii w serwisie: 16
Ilość odsłon profilu firmy: 8258
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Gromelski Marek. Kancelaria adwokacka

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam, Jestem ex żoną pana którego reprezentował pan Mecenas zarówno w sprawie rozwodowej jak i majątkowej. Dzięki panu mecenasowi zyskałam przy podziale majątku praktycznie wszystko, nawet to czego się nie spodziewałam, okazało się że pan mecenas namówił mojego ex małżonka do żądania do spłaty wszystkiego nawet zabawek, kolekcji bajek, rolek itp rzeczy należących do dzieci. Wycenił zg ze swoją wiedzą nasze wspólne mieszkanie w miejscowości podwarszawskiej na 500 tyś, ja proponowałam bez rzeczoznawcy 300/325 tyś, zdaniem mecenasa mało - rzeczoznawca sądowy wycenił mieszkanie na 244 tyś. Mecenas nadal podburzał ex przez co nie doszliśmy do porozumienia w żadnej kwestii. 5 lat spędzonych w sądach. Docelowo ex nie otrzymał z mieszkania nawet złotówki z racji na odliczenie kredytu - zostały rozliczone inne składniki mieszkania. Dlatego polecam pana mecenasa wszystkim którym zależy na tym, żeby sprawa ciągnęła się latami bo pan mecenas często bywa chory, czasem przysyła w zastępstwie swoją żonę a czasem nie. Ja jedynie współczuję mojemu ex, a panu mecenasowi dziękuję z całego serca ponieważ byłam gotowa w ugodzie zapłacić panu ex konkretną kwotę a dzięki temu nie muszę zaciągać żadnych długów. Rozwód chociaż udało się doprowadzić do końca po 4 latach na zasadzie porozumienia, ale to akurat dzięki temu że na sprawę przyszłą żona mecenasa i udało im się dojść do zgodnego stanowiska z moją mecenas. Prawda jest taka że oboje przez te lata straciliśmy mnóstwo pieniędzy w tyś co boli. Ale cóż trudno. Warto zastanowić się nad wyborem pełnomocnika , poczytać o jego postępach. A nade wszystko zalecam POROZUMIENIE OBUSTRONNE. Warto czasem wypośrodkować i spróbować się porozumieć wtedy zyskacie więcej!!! Pnie Gromelski jeżeli pan czyta dziękuję i pozdrawiam. podejrzewam, że wie pan o której sprawie piszę. I proszę nie zapominać orzeczenie w składzie 7 sędziów odnośnie odliczenia kredytu od wartości mieszkania wyszukałam osobiście w internecie dzięki panu i to właśnie tego orzeczenia szukajcie jeśli chcecie odliczyć kredyt - skład 7 sędziów.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: BP dnia: 2017-06-02 13:21:16 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas "prowadził" moją sprawę rozwodową. Najpierw stwierdził, że są podstawy, aby rozwód przeprowadzić z orzekaniem o winie mojego współmałżonka, mimo iż ja chciała załatwić to szybko. Ale namówił mnie. Okazało się jednak, że z orzekaniem o winie koszt jaki poniosę to 8 tys. zł (cena z 2005 r.). Zgodziłam się, ale poprosiłam o wystawienie jakiegoś dokumentu, że wpłacam taką kwotę. Wówczas usłyszałam, że skoro tak, to kwota będzie powiększona jeszcze o wysokość VAT. Działania p. mecenasa ograniczyły się do napisania pozwu rozwodowego. Na pierwszą rozprawę nie przyszedł, bo nie zdążył. Na drugą przybył jedyny raz. Po tej rozprawie zrezygnowałam z orzekania o winie, bo z tego powodu rozwód trwał już ponad dwa lata, a mecenas nie zrobił nic, aby dowiedzieć się czegokolwiek o sprawie. Wszystko musiałam robić sama, włącznie z oglądaniem akt w sądzie. Na trzecią rozprawę wprawdzie przybył, ale już nie doczekał ogłoszenia wyroku, bo znów się spieszył. A poza tym, już na samym początku, co jeszcze nie dało mi do myślenia (pewnie ze względu na moją ówczesną trudną sytuację życiową, bo byłam skupiona właśnie na niej, a nie na "niuansach", co zresztą pan mec. wykorzystał dla siebie) nakrzyczał na mnie. Nikomu nie poleciłabym tego adwokata.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Klientka dnia: 2015-12-01 17:21:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak kompetencji, nie rzetelny, naciągacz, nie liczy się z klientem. Pomimo zainkasowania płatności praktycznie brak konkretnego działania ze strony pana mecenasa
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: dnia: 2015-04-08 13:40:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nie polecam! Wziął ponad 20 tys a po 2 latach wypowiedzial umowe i nic nie oddal. Sprawa caly czas w toku, faktycznie w punkciw wyjścia Nikomu nie polece nigdy takiego pelnomocnika!!!!! Traktuje klienta jak wroga ! Ordynarny, chamski!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: BRAK
Opinia dodana przez: aneta dnia: 2015-02-23 20:05:00 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Marek Gromelski zainkasował w 15 minut po 15 tysięcy złotych, od nas trzech, gdy okazało się, że nie ma konfliktu interesów między oskarżonymi. Tak prowadził sprawę, że nawet nie wiedział, iż prokurator uchylił mi areszt, a potem sprawę umorzył. Kiedy wystąpiłem do sądu o odszkodowanie Pan Gromelski nagle zapomniał, że wziął pieniądze, a pokwitowania nie chciał wystawić. U dwóch oskarżonych występując przed sądem skupił się na prawach, które mu przysługują jako obrońcy, a nie na samej obronie. Podobno walczył o demokratyczne prawa doprowadzając przewodniczącą do szału. Adwokackie dno!!! Wyroki 6 lat, drugi 3,5 porażka, po rewizji to samo. Niekompetentny, żałosny i pazerny na pieniądze.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: szybko pojawił się w areszcie, ale tylko po to, by przypomnieć o uzupełnieniu honorarium.
Opinia dodana przez: Michał Łoziński dnia: 2014-06-08 17:05:12 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z adwokatem współpracę rozpoczęłam w styczniu 2012 zakończyłam w kwietniu, po bajce że sprawę na pewno wygramy, że jest ogromna szansa, mecenas wystosował tylko 1 pismo przez 3 miesiące zrezygnowałam z jego usług, niestety mecenas gaże bierze z góry - nie chciał oddać nawet złotówki. Kontakt straszny, jak już się dodzwoniłam to adwokat krzyczał i próbował mieszać z błotem
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Brak obsługi- jedyne chamskie i wulgarne dowidzenia
Opinia dodana przez: Sandra Grabarczyk dnia: 2012-12-30 10:56:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny profesjonalista. Zniszczy każdego! 10/10!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-15 23:16:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z Panem Mecenasem miałem do czynienia w roku 2011, na początku wszystko ok, lecz po wpłacie honorarium (całe z góry, proponuje fakturę zaniżoną), przestał się interesować sprawą nie odbiera telefonów, liczył się tylko jego urlop, później zwolnienie lekarskie, sprawa przegrana.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-10-02 19:04:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przyłączam, się do opinii poniżej, pan mecenas nie liczy się z ludzkimi uczuciam, jego celem jest osiągnięcia założonego sobie celu - tak jak zaśpiewał to Wojewódzki i Figurski - "po trupach do celu" i zarówno jego klient jak i strona przeciwna nie są dla niego w tym istotni. Każdy ma prawo do wyboru obrońcy jedyne co proponuję zastanowić się czy ma to być wasz proces!!!, czy proces mecenasa i jak chcecie z Tego wyjść - jeszcze jako człowiek? , czy może wolicie spalić za sobą wszystkie mosty i zostać nikim. Pozdrawiam i wszystkim w trudnych sytuacjach życzę powodzenia.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: szczęściasz dnia: 2012-09-10 09:48:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Widze, ze ktos ponizej bardzo jest zdenerwowany na zacnego Mecenasa Gromelskiego. Byc moze nawet moj oponent sadowy. Na jego miejscu przy nastepnych klopotach skorzystalabym z uslug Pana Mecenasa. Dziala on wedlug najpoprawniejszych zasad i przestrzega prawa. Wiec, zamaist zgryzliwych uwag poprzedniego Anonima, moze ten ostatni poszukalby swoich bledow i przyznal sie do zlego postepowania. Wglada na to, ze jest bezsilny wobec prawa. Zycze wiecej honoru i rozsadku. Pozdrawiam Oponenta.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Magdalena Popowicz dnia: 2011-11-02 20:46:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ADWOKAT TEN NIE POSIADA ZASAD MORALNYCH WAŻNE SĄ DLA NIEGO TYLKO PIENIĄDZĘ,BRONI NAJWIĘKSZE SZ...,NISZCZY ŻYCIE INNYCH LUDZI I CZERPIE Z TEGO SATYSFAKCJĘ, POJMUJĄC TO JAKO SWÓJ SUKCCES ZAWODOWY,AROGANCKI NIEMIŁY ZADUFANY W SOBIE
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: dnia: 2011-10-13 08:50:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wspanialy profesjonalista o glebokiej znajomosci prawa cywilnego, karnego i majatkowego oraz wielkim doswiadczeniu oraz inteligencji. Niezwykle kulturalny, wie czego chce, nie znosi braku profesjonalizmu oraz chamstwa, opanowany, ale zdecydowany. Ma niezlomne zasady i reprezentuje najwyzsze wartosci w swoim zawodzie oraz jako czlowiek. Zdecydowanie jeden z najlepszych w swoim zawodzie.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Magdalena Popowicz dnia: 2011-05-10 22:57:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Brak wiedzy merytorycznej w sprawach z zakresu prawa cywilnego
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: dnia: 2010-12-07 10:32:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat bardzo dobry, bardzo zaangazowany
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jacek dnia: 2010-11-03 21:36:41 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nieskuteczny pieniacz, naciągacz, niesolidny i niedouczony
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: matrix dnia: 2010-09-21 19:02:22 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: NIE POLECAM.TO JEST NIE ADWOKAT TYLKO KAT.
Jakość usług: Niska
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-04-28 15:56:19 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją