Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Polskie Centrum Odszkodowań

Zawód: adwokaci i radcy prawni Radca prawny 
Adres: Mazowieckie, 00-252 Warszawa Podwale 17
Telefon: 22 659 33 43 Kom. 796 409 309
Adres e-mail: biuro(małpa)pco.info.pl
Strona internetowa: http://pco.info.pl
Opis działalności: Kancelaria Prawna specjalizująca się w prowadzeniu spraw o odszkodowanie Słowa kluczowe: odszkodowania, porady prawne, odszkodowanie po wypadku

Ocena: 75% pozytywna 6x 2x

Jakość usług: 75% wysoka 6x 2x
Terminowość: 71% bez zastrzeżeń 5x 2x
Ceny usług: 100% niskie 5x 1x
Ilość opinii w serwisie: 8
Ilość odsłon profilu firmy: 1477
Data utworzenia profilu: 2015-08-20 16:09:03
Data ostatniej aktualizacji: 2015-10-08 12:27:10 

Opinie o Polskie Centrum Odszkodowań

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Absolutnie odradzam i ostrzegam przed tą firmą. Uległam wypadkowi w pracy nie ze swojej winy. Bardzo długo wybierałam firmę, której powierzyłabym uzyskanie odszkodowania, wiele z nich po przedstawieniu przeze mnie dokumentów chciała się podjąć tej sprawy, jednak ja na swoje nieszczęście wybrałam Polskie Centrum Odszkodowań. Przed podpisaniem umowy prowadziłam z firmą długą korespondencję mailową, przedstawiłam dokumenty, następnie byłam dwukrotnie w siedzibie przy ul. Podwale prowadząc długie rozmowy m. in. o tym jak będzie wyglądał sposób załatwiania mojej sprawy. Zapewniano mnie wtedy, że nie podejmowaliby się tej sprawy, gdyby nie uznali, że jest możliwość uzyskania jakiegoś odszkodowania, i że ponieważ na początku ubezpieczyciel na pewno będzie chciał nas zbyć to będą się WIELOKROTNIE ODWOŁYWAĆ od jego decyzji. Jednak rzeczywistość okazała się zupełnie inna niż obietnice i zapewnienia. Kiedy ubezpieczyciel przysłał odpowiedź odmowną, zamiast obiecanych odwołań, zadzwonili do mnie z informacją, że się wycofują i rozwiązują jednostronnie umowę. Krótko mówiąc rozgrzebali sprawę i pozostawili mnie na lodzie. I to w dosłownym tego słowa znaczeniu, ponieważ teraz ŻADNA INNA FIRMA, nawet z tych, które były wcześniej zainteresowane, nawet nie chce słyszeć, aby poprowadzić tę sprawę. Twierdzą, że nie będą po kimś poprawiać a od nowa też nie zaczną bo i dokumenty i argumenty zostały już przedstawione. W ten oto sposób ZAMKNĘLI mi możliwość uzyskania odszkodowania, swoim nieodpowiedzialnym i nieprzemyślanym działaniem (należało bowiem się nie podejmować) skrzywdzili mnie, uniemożliwiając czy wręcz zablokowując możliwość innym firmom w dochodzeniu dla mnie odszkodowania. NIKT już teraz nie chce nawet słyszeć o wchodzeniu w sprawę, którą już ktoś "rozgrzebał". Tak więc zostałam poszkodowana nie tylko w wyniku samego wypadku ale także przez Polskie Centrum Odszkodowań. Ostrzegam szczerze. Omijajcie tę firmę szerokim łukiem.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Agata dnia: 2018-05-02 17:18:40 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Absolutnie odradzam współpracę z tą firmą. Miałam wypadek w pracy, w konsekwencji złamaną nogę. Wiele firm chciało podjąć się sprawy dochodzenia odszkodowania ale ja na całe nieszczęście powierzyłam to PCO i teraz BARDZO tego żałuję. Podczas spotkań w siedzibie byłam zapewniana, że firma będzie wielokrotnie odwoływać się od decyzji ubezpieczyciela, bo wiadomo, że początkowo będzie nas chciał zbyć. Jednak w rzeczywistości już po pierwszym, negatywnym piśmie od ubezpieczyciela, rozwiązano ze mną jednostronnie umowę i nie chciano dalej zajmować się sprawą. Największa krzywda jaką mi wyrządzono polega jednak na tym, że teraz już żadna inna firma nie chce zająć się „rozgrzebaną” przez kogoś innego sprawą, pomimo tego, że kiedyś były zainteresowane (jak robiłam rozeznanie). Tak więc przez PCO straciłam możliwość do uzyskania JAKIEGOKOLWIEK odszkodowania. Dlatego odradzam i ostrzegam, żebyście nie zostali potraktowani tak jak ja. Należało nie podejmować się sprawy, która ich przerosła, wtedy kto inny by się nią zajął a tak zostałam bez odszkodowania i „na lodzie”.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Agata dnia: 2018-03-23 10:55:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Konkretnie i szybko. A termin przedawnienia był blisko! Dziękuję raz jeszcze!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna Mar dnia: 2015-12-15 15:32:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z czystym sumieniem polecam usługi tej firmy. Okazuje się się że prawnicy to też ludzie a w tej firmie zebrali chyba tych najlepszych. Ja też prowadziłam sprawę na odległość, w niczym to nie przeszkadzało, kontakt telefoniczny i mailowy był świetny. Wszystko mi wytłumaczyli, pomogli w zebraniu dokumentów i wywalczyli odszkodowanie. Pieniądze dostałam prosto na konto. Pozostaje mieć nadzieję że więcej firm będzie działało tak prężnie jak Polskie Centrum Odszkodowań. Ps. odwiedziłam ich raz z ciekawości w Warszawie, mają siedzibę na starym mieście wiec sam spacerek do nich to przyjemność :-) Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Aga dnia: 2015-09-28 13:47:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo profesjonalne i indywidualne podejście do klienta. Spotkałam się z profesjonalizmem oraz kompleksowym podejściem do mojego problemu. Oby jak najmniej wypadków, jeśli jednak jakiś się wydarzy- pomoc tylko w Polskim Centrum Odszkodowań- polecam!
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Małgorzata dnia: 2015-09-14 21:10:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W zeszłym sezonie miałem wypadek na żaglach. W porcie poważny uraz śródstopia przez niezabezpieczony rant pomostu. Babrało się, odsyłano mnie zewsząd z kwitkiem. Koniec końców traiłem na Polskie centrum odszkodowań. Jako że jestem z Olsztyna problemem wydawał mi się dojazd i załatwianie formalności. Na szczęście Pani bodajże Paulina wszystko dopięła na odległość. Po pół roku dostałem odszkodowanie od ubezpieczyciela portu i tegoroczny sezon był bardzo udany. Do serwisu trafiłem bo poszukiwałem opinii o centrum żeby polecić przyjacielowi. Pozdrawiam Panie z Polskiego Centrum Odszkodowań.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jerzy z Olsztyna dnia: 2015-09-06 19:24:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dziękuję i polecam. Prawnicy z Polskiego Centrum Odszkodowań dosłownie odmienili moje życie. W wypadku straciłam męża, a sama miałam wielkie problemy z chodzeniem. Rehabilitacja była kosztowna, a towarzystwo ubezpieczeniowe nie wypłacało mi pieniędzy. Dopiero gdy dałam pełnomocnictwo mec. Kolanowskiemu coś zaczęło się zmieniać. Otrzymałam zadośćuczynienie za śmierć męża. Zwrócono mi koszty leczenia, a także przyznano rentę. Nigdy nie będę potrafiła im się odwdzięczyć. Bałam się trochę procesu w sądzie, ale na szczęście miałam duże wsparcie ze strony PCO. Jeszcze raz dziękuję!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Maria Kowal dnia: 2015-08-25 11:01:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Trafiłam na Polskie Centrum Odszkodowań przez znajomą, która korzystała z ich pomocy po wypadku. Byłam pozytywnie zaskoczona. Prawnicy bardzo konkretni, zero formalności. Nie czułam się jak Klientka, którą trzeba jak najszybciej obsłużyć, ale jak osoba, która została otoczona prawdziwą pomocą. Cierpliwie wszystko mi było tłumaczone, byłam informowana na bieżąco o postępach w sprawie. Okoliczności, w których trafiłam do kancelarii nie były najmilsze, ostatecznie to wypadek, ale dzięki centrum potem było mi łatwiej. Polecam i dziękuję.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kama dnia: 2015-08-21 14:55:58 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją