Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

P.W. TROPY

Zawód: budowlane usługi i remonty  
Adres: Mazowieckie, 96-321 Żabia Wola Lisówek 8
Telefon: Kom. 601 27 18 27
Adres e-mail:
Strona internetowa:
NIP:
701-005-99-84
Opis działalności: Budowa domów w technologii szkieletowej w stanie otwartym, zamkniętym i deweloperskim. Słowa kluczowe: budowa domów, remonty, dom szkieletowy

Ocena: 23% pozytywna 3x 1x 10x

Jakość usług: 23% wysoka 3x 10x
Terminowość: 16% bez zastrzeżeń 2x 1x 10x
Ceny usług: 33% niskie 3x 4x 6x
Ilość opinii w serwisie: 14
Ilość odsłon profilu firmy: 4662
Data utworzenia profilu: 2010-12-20 00:06:50
Data ostatniej aktualizacji: 2013-01-26 13:16:20 

Opinie o P.W. TROPY

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Nasz dom budowala również firma Tropy dach jest źle ocieplony wieje przy oknach,wlacznikami ,ściany popękane itp.Najgorsze jest to , że jak mocno pada zalewa mi tablice z bezpiecznikami, która znajduje się w domu! Woda leci po ścianach.Jestesmy załamani ciągle coś nowego wychodzi.Nam również uciekali z budowy i wymyslali milion powodow.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Joanna 505435082 dnia: 2014-07-08 00:02:41 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Uważam, że to nie jest miejsce na załatwianie prywatnych spraw, ale zostałam sprowokowana. Po pierwsze Panie Grzegorzu, nigdzie nie napisałam, e partnina jest wynikiem pracy robotników. Jest wynikiem braku kontroli ze strony Pana Zbyszka i jego dziwnych teorii na temat osiadania domu itd. Panowie nie maja adnego obowiązku znac się na detalach w budowie w tej technologii. To, co Panowie mieli zrobic i mieli Panowie dokładnie powiedziane jak robili Panowie bardzo dobrze. Panie Bartku (czy raczej Zbyszku lub Magdaleno ?). Nie mam pojęcia kiedy się widzieliśmy i poznaliśmy u nas i kim Pan jest.I jakim prawem w związku z tym jako osoba teoretycznie nie związana ze sprawą wypowiada się Pan tutaj. Może się Pan dokładniej przedstawi? Może być na maila, który ma Pan poniżej. Wiem jednak, że wypowiada się Pan (lub Pani) na temat, o którym z całym szacunkiem nie ma Pan pojęcia. Bal 30 cm. nigdy nie zeschnie się do 28. Dokładne dane znajdzie Pan (lub Pani) w internecie. Do nas przyjechał bal mokry i w tamtym momencie miał 28 cm. Dobrze Pan to ujął - tak, z pozostałych 2 cm. firma nas okradła. Nie rozumiem także, dlaczego komentuje Pan decyzje dotyczące wielkości naszego domu, nie znając rozmów przed rozpoczęciem budowy i podpisaniem umowy.Sama byłam zaniepokojona wielkością domu, ale Pan Zbyszek zaklinał się, że zmieścimy się w oferowanej przez nas cenie."Sto razy to liczyłem". Uwierzyłam. Jestem w stanie zeznać to pod przysięgą, mam świadka w postaci Męża i Teściowej, która słyszała nasze rozmowy. Zastanawia mnie, dlaczego osoby z negatywną opinią o firmie się przedstawiają i nie są anonimowe, a osoby broniące jej są. Odpowiedź wydaje się prosta. Wszyscy zainteresowanie mogą się do mnie zgłosić (kkm75@wp.pl). Odpowiem na każde pytanie, pokażę dokumenty, spotkam się, jeśli będzie trzeba, pokaże dom i stan, w jakim firma go zostawiła.Zainteresowanych skontaktuję z innymi poszkodowanymi, z którymi mam kontakt.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Katarzyna dnia: 2013-12-16 10:18:04 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Tak to właśnie jest jak sie pracuje u polskich prywaciarzy, pracowałem ponad 2 lata w tej firmie Siberian-House poczym wszyscy pracownicy odeszli w maju 2013 i firma do dzisiaj nie urogulowała nam pieniędzy za naszą prace.Nie odbierają telefonów, nie odpisują na sms , nie odpisują na e-maile, poprostu mają to w d..... że nam zalegają pieniądze i pewnie ich nie zobaczymy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Grzegorz Głuszek dnia: 2013-12-02 09:29:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzieńdobry.Proszę firmę Siberian House Zuzanna Pacek-Puc o uregulowanie wypłaty za miesiąc 04.2013.wysokość zaległości za wykonane prace 3050 złotych.Grzegorz G.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Grzesiek dnia: 2013-11-10 03:14:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo brzydko pani Kasiu tak się mijać z prawda. Byłem na imprezie w Aleksandrowie byliście bardzo dumni z domu i zadowoleni z firmy, po alkoholu to ludzie prawdę mówią . Mariusz martwił się brakiem pieniędzy bo się rozeszły. Wchodzę na pani bloga i czytam ze to przymus ekonomiczny to co mieli wam budować bez pieniędzy a jak nie to bandyci. co za hipokryzja ..Jak się nie ma kasy to się nie wystawia domu ponad 300m tylko mniejszy. Oczerniacie firmę pracowników bo nie chcieli pracować za dziękuję. to taka moda co by tu zrobić żeby nie zapłacić jakieś pokretne pomysły ze bal teraz za cienki - od was dowiedziałem się ze bale się kurczą jak dom wysycha to co firma wam ukradła te centymetry czy bal wysechł .Dom wykonanie bardzo mi się podobał a pani jest niewiarygodna jako inwestor
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bartek dnia: 2013-07-13 15:07:27 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ................
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-08 19:23:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szanowna Pani Kasiu (kkm75@wp.pl)!!W trakcie budowy przez tyle miesięcy Pani nas zachwalała.Cytuje: "Chłopaki widze że się bardzo staracie, dobrze dokładnie i starannie robicie, nie mamy do was żadnych pretensji tylko do waszego szefa".Wiele pozytywnych słów o nas Pani mówiła, a teraz Pani pisze o nas bardzo źle i nas Pani obraża.Wszyscy wiemy że stawialiśmy (jako pracownicy) u Pani pierwszy dom z bala ale uważam że wyszło nam to bardzo dobrze.Zanim Pani nas obsmaruje w internecie i nie tylko to może pokaże Pani jak ten dom wygląda.Uważam że nie ma żadnych zastrzeżeń co do wykonastwa przez pracowników.Rozumiem że jest Pani bardzo zła na pana Zbyszka, ale nas (pracowników) bardzo bym prosił w to nie mieszać.To w jaki sposób Pan Zbyszek załatwia interesy ze swoimi klientami to nas naprawdę nie interesuje i my się dopiero w trakcie roboty dowiadujemy co się dzieje,ale my na to nie mamy żadnego wpływu.wszystko było by zrobione w terminie gdyby przyjeżdżały materiały na czas.My (pracownicy) jesteśmy tylko od ciężkiej roboty i robimy to co nam szef karze bo nam za to płaci.Zachowała się Pani nie fer w stosunku do nas(pracowników).Bardzo bym prosił się zastanowić zanim drugi raz Pani nas obrazi swoją opinią, bo naprawdę tak się nie robi.Pozdrawiam Pan G...
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Pracownik dnia: 2013-06-05 02:08:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Proszę Pana, który chce doprowadzić do pozwu zbiorowego o pozostawienie danych kontaktowych. Chętnie się przyłączymy. Mój mail kkm75@wp.pl
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-11 14:34:58 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma nie wywiązała się z zobowiązania, zawłaszczając pieniądze i porzucając budowę w trakcie realizacji planu. brak kontaktu, kontakt wymuszony podstępem nie prowadzi do konsensusu, w tracie rozmowy wielokrotnie padają źle zawoalowane groźby ze strony " fachowca" szukam chętnych do wystosowania pozwu zbiorowego.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-04-06 18:42:12 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podpisuję się pod negatywnymi opiniami poprzedników. Gdybyśmy nie pilnowali budowy, szczególnie etapu stawiania ścian działowych w tej chwili dom byłby do kapitalnego remontu, ponieważ pan Zbyszek nie chciał uwzględnić osiadania domu z bala mokrego i zastosowania paru niezbędnych rozwiązań konstrukcyjnych w związku z tym. Jego robotnicy są niewykwalifikowani i nasz dom był pierwszym domem z bala, jaki stawiali, co okazało się już w trakcie budowy. Oprócz tego ok. 10 mies. opóźnienia w każdym etapie budowy, partactwo, brak kontaktu (mail,odsyłane list polecone, sms) zaliczki "z góry" powodujące uzależnienie finansowe od firmy,a w razie ich niepłacenia groźba zejścia ekipy z placu, kłamstwa, krętactwa. Bal o średnicy mniejszej 2 cm. niż zamówiony i zapłacony (różnica wg. słów p. Zbyszka ok.30 tys. zł. pom. jednym a drugim). Po zapłaceniu firmie 98% całości pieniędzy firma opuściła nasz plac budowy nie dostarczywszy zapłaconych przez nas okien, nie dokończywszy robót zawartych w umowie. Strona firmy "Siberian House " zniknęła z internetu, więc firma prawdopodobnie znów zmieni nazwę. Przestrzegam przed nią i nie polecam! Mój mail kkm75@wp.pl
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: skomroch1 dnia: 2013-01-22 12:05:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Takie gadanie, obsmarowywanie firmy. Mnie zrobili instalacje. Wode, ogrzewanie podłogowe i wszystkie ściany na poddaszu, jestem zadowolony. Maja doświadczenie, porządni ludzie. Czytam te głupoty które wypisuje para wzajemnej adoracji. "Wyłudzja zaliczki" takie teksty to pisza tacy co nie płacą i żal im d... ściska, ze nie udało się mieć robotę za darmo.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Adam R. dnia: 2013-01-16 22:19:14 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z NR NIP WYNIKA ŻE TA FIRMA TO TERAZ siberian house zuzanna pacek-puc, UL. WIŚNIOWA 10, LISÓWEK, 96-321 ZABIA WOLA
Opinia dodana przez: A dnia: 2012-07-13 18:08:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się z poprzednikiem,również zostaliśmy poszkodowani przez firmę TROPY.Nasz dom już w trakcie wykończenia pękał,a po 2 miesiącach powychodzily listwy aluminiowe przy oknach,popękały płytki w łazience,ściany.Instalacje wszystkie do wymiany.Termin z trzech miesiecy wydłużyl sie do 8!!!Zwodzą,kłamią.Nowy dom do kapitalnego remontu!Tylko pięknie opowiadają przed podpisaniem umowy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Joanna dnia: 2011-01-19 15:07:43 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Proszę uważać na firmę budowlaną P.W. TROPY która oszukuje wszystkich inwestorów wyłudzając pieniądze, zaliczki oraz okradając z materiałów budowlanych. Ponadto pozostawia niezapłacone rachunki w hurtowniach budowlanych, hotelach pracowniczych. Pracujący dla właścicielki tej firmy osoby nie są nigdzie zarejestrowane, nie posiadają żadnych uprawnień budowlanych a co najgorsze również doświadczenia w tym co robią!!! W tej chwili mamy kontakt do kilku oszukanych w ten sposób inwestorów. Schemat działania tych oszustów zawsze jest ten sam: - Pani Magda obiecuje niezwykle krótki termin realizacji inwestycji, - nie przedstawia nigdy planu realizacji budowy, - zawsze domaga się zaliczki zasłaniając się wysokimi kosztami materiałów, - opowiada jak to ją oszukali poprzedni inwestorzy (wzbudzając naszą litość), - po rozpoczęciu prac budowlanych cała ekipa znika na co najmniej miesiąc, - jeśli popełnisz błąd wpłacając całość wymaganej przez firmę P.W. TROPY kwotę już nigdy nie zobaczysz ich na budowie Z daleka omijać tych oszustów!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-12-20 00:08:26 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją