Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Fasada. Sp. z o.o.

Zawód: budowlane przedsiębiorstwa Budowlaniec 
Adres: Zachodniopomorskie, 70-673 Szczecin Kotwiczna 9
Telefon: Fax: 0914623139
Adres e-mail: biuro(małpa)fasada.szczecin.pl
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 6% pozytywna 3x 5x 43x

Jakość usług: 5% wysoka 2x 5x 32x
Terminowość: 8% bez zastrzeżeń 3x 3x 32x
Ceny usług: 64% niskie 16x 12x 9x
Ilość opinii w serwisie: 51
Ilość odsłon profilu firmy: 11245
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Fasada. Sp. z o.o.

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Rutkowski i Pan Burguński okradli mni na kwotę 470 tyś zł.Kupiłem lokal użytkowy w Firmie Fasada II,a to jedno i tosamo co Fasada,yulko utworzona córka.Kupiłem mam akt notarialny przedwstepny i faktury na kwotę 470 tyś,przelane.Do dzisiaj nie mam ani lokalu ,ani pieniedzy.Nie podpisali ze mna aktu koncowego notarialnego.Tak robili uniki,i zwlekali,zeby lokal ,który zakupuje wszedł do masy upadłosci.Teraz moimi ciezko zarobionymi przez lata pieniedzmi chca pospłacać swoje długi.A mi Syndyk nie chce w imieniu spółki przekazac lokalu i wywiązac sie z umowy.Oto nasza Polska i firma taka jak FAsada,Fasada II,Tęcza,to wszystko jedna banda.To wszystko nadaje sie do Prokuratury.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Henryk Wojtynowski dnia: 2015-04-22 15:38:16 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja otrzymałem wszystkie należonści więc nie mogę powiedzieć złego slowa. Szukam natomiast kontaktu do kierownika Roberta Marczaka. Czy ktoś zna?
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Opinia dodana przez: ba dnia: 2015-01-19 12:59:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: a jaki jest mail?
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: bóbr dnia: 2014-09-01 07:20:48 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prosze wszystkich podwykonawców i pracowników oszukanych przez szanownego Pana prezesa o kontakt meilowy ze mną , spróbujemy odzyskać pieniądze
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: hah dnia: 2014-08-27 12:41:26 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Oszukuja jak mogą ale jak ktoś zna adres pana rutkoskiego to proszę o wpis
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: ali dnia: 2014-05-02 05:56:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 7 lat pracowałem i na koniec nic nie dostałem,ani grosza.Tak potraktował ludzi
Jakość usług: Przecięta
Opinia dodana przez: Zajebioza dnia: 2014-04-17 20:48:11 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przecież formalnie firma Fasada już nie istnieje a działa pod szyldem FAZ - BUD Sp. z o.o. pod tym samym adresem ul. Kotwiczna 9Dlatego niech nikt już nie pragnie się w niej zatrudniać albowiem jest to ten sam proceder oszukańczy, który skończy się jak pozostałe po Fasadzie rozprawami w Sądzie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Alfred Chcący dnia: 2014-04-07 12:08:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgodnie z opisywanymi zarzutami pod adresem "niby"samozwańczego Prezesa M. Rutkowskiego zmuszony jestem potwierdzić, że opinie na jego temat rzeczywiście pokrywają się z faktami i to bez przesady.Faktem jest, że nie ma zamiaru płacić nowym pracownikom lecz przetrzymać ich czasowo i niech sami odejdą to nie trzeba będzie im płacić.Ludzie nie dajcie się omamić na jego miłe słówka.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Trudno powiedzieć, że są realizowane w terminie.
Opinia dodana przez: dnia: 2014-02-06 18:20:21 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Stałem przed możliwością zatrudnienia w tej firmie, jako inżynier. Niestety przez to, czego się dowiedziałem o Fasadzie byłem zmuszony zrezygnować. Nie chcę być kojarzony z firmą, która wykorzystuje ludzi i nie daje im wynagrodzenia za wykonaną pracę, zwalniając ich i przyjmując następnych. Ilość osób, o których się dowiedziałem, że nie dostały wypłaty jest zatrważająca. Pewnie moja wypłata też stała pod znakiem zapytania, pomijając fakt, że więcej bym dostał w Biedronce na kasie, nie przepracowując tylu godzin w tygodniu. Spraw w sądzie pan prezes pewnie już nie jest w stanie zliczyć. Nic dziwnego, że jedyne dobre opinie dotyczą cen usług, skoro nie płacą podwykonawcom i pracownikom. Co do prezesa to jeździ dwoma nowymi autami, więc pewnie sprawy w sądzie go zbytnio nie interesują. Piszę to ku przestrodze osób, które zdesperowane brakiem pracy dla inżynierów zdecydowałyby się podjąć zatrudnienie w tej firmie. Lepiej iść do łopaty.
Jakość usług: Niska
Opinia dodana przez: dnia: 2014-02-05 15:59:38 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: BYLEM PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY PRZEZ KILKA LAT TO POPROSTU STRACONY CZAS WIEM ONICH WIELE I TO CO MOGE POWIEDZIEC TO POPROSTU OBUZ PRACY DZIWIE SIE ZE SA OSOBY KTURE WYSTAWIAJA IM POZYTYWNA OPINIE PEWNIE TO SA OPINIE PISANE PRZEZ SAMEGO PREZESA ZRESZTA ON SAM Z SIEBIE ZROBIL PREZESA BO TAK NAPRAWDE TO GDZIE RESZTA WICE PREZES DYREKTOZY I KIEROWNICY CHA KIEROWNIBK BYL 1 GAWRONSKI ON POTRAFIL OGARNAC TEN BAJZEL ALE JEGO ZWOLNILI BO BYL ZADOBRY CHYBA ZOSTAWIL SE TYCH Z KREDYTAMI NIEUDACZNIKOW KTOZY TERAZ PISZA O PIJANSTWIE I PAPROKACH NA BUDOWIE ALE KTO ICH ZATRUDNIL PYTAM WY CWOKI
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: BYLY P dnia: 2014-02-02 21:32:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Naprawdę brak słów na działalność firmy FASADA z jej właścicielem a zarazem niby prezesem Marianem Rutkowskim. Ludzie omijajcie tę firmę dużym kołem albowiem zapłaty nie dostaniecie a jedynie złe słowo i wulgaryzmy z ust niby prezesa Rutkowskiego.Wszystkim wiadomo,że wszyscy normalni już od niego odeszli a pozostali same lizusy i donosiciele. Skoro odeszli jego wieczni tacy jak Gawroński czy Arturek to o czymś to może świadczyć.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: terminy niedotrzymane na żadnej budowie
Opinia dodana przez: Alfred Chcący dnia: 2014-02-02 17:07:42 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ten cały Rutkowski zwany Prezesem to totalny burak nie potrafiący szanować ludzi i podwykonawców. podam przykład.. Wchodzimy na rozmowę do biura siedzi Pan Rutkowski(burak)czyta nasz kosztorys z racji że jesteśmy kulturalni nie przeszkadzamy w czytaniu i czekamy. W pewnym momencie czytając pada hasło w naszą stronę... -Co Wy chcecie odemnie ...zgłupieliśmy z kolegą ....???? - Błogosławieństwa mam wam udzielić... Możecie sobie tylko wyobrazić co zrobiliśmy, w trybie natychmiastowym podziękowaliśmy za współpracę bo co z Burakiem rozmawiać jak to nadaje się gdzieś na wieś bydło paś...! tyle co miałem do napisania i jeszcze raz odradzam STOP FASADA jeszcze tak na marginesie ( ciekawe jak te przetargi wygrywa z taką opinią ) DZIĘKUJE!!!!
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dzwonnik dnia: 2014-01-15 23:56:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pragnę donieść,że firma FASADA Sp. z.o.o. której właścicielem jest jedyny właściciel Marian Rutkowski to nieporozumienie na rynku pracy. Dlaczego nie dokonujesię gruntownej kontroli tej firmy przez PIP,ZUS,US,UKSkarbowejw Szczecinie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Alfred Chcący dnia: 2013-12-22 19:42:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma upada prezes to totalny gbur niepotrafiacy zachowac sie godnie podczas rozmowy z podwykonawca sa to klamcy i naciagacze niepolecam nikomu w zadnym wypadku niezawierfac z nimi umowy jakiej kolwiek ja osobiscie prze ta firme popadlem w dlugi po rozmowie z pracownikami tej firmy okazuje ZE NIUEPLACA NIKOMU to co pisze na ich stronie to same bzdury nic niejestg prawda nawet kierownictwo niedostaje wynagrodzenia a prezes to gruba swinia kretacz i klamca
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: karas dnia: 2013-12-14 08:07:20 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Rutkowski jest tak bezczelny że aż brakuje odpowiednio obraźliwych słów żeby to opisać. Winny pieniądze za materiał od kilku miesięcy. Hurtownicy ze Szczecina robieni w balona na każdym kroku. Ja osobiście wybieram się z Panem Rutkowskim do Sądu i kilku innych instytucji z donosami. Zniszcze go chociaż miał bym wydać ostatnie pieniądze które od niego odzyskam.
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Patryk Szwabowicz dnia: 2013-11-15 09:51:04 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do Maraka K piszesz bzdury jakich mało.ŁYSY nie wiedział co się działo na ZUS-ie.Ja mu mówiłem co i jak. A Pawełek to kawał mendy.
Jakość usług: Przecięta
Opinia dodana przez: - dnia: 2013-10-26 09:50:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prezes Rutkowski to kłamca, człowiek bez honoru i sumienia! Pan Mgr inż., wykształcony Prezes prowadzący firmę od ponad 20 lat, a burak jakich mało... Zarówno wszelkiego rodzaju spisane umowy jak i partnerskie uzgodnienia są nic nie warte. Terminy płatności to dla niego pojęcie abstrakcyjne... Oszukuje podwykonawców jak tylko może, jakość robót coraz gorsza, brak terminowości...nawet pracownicy firmy od kilku miesięcy nie dostają normalnego wynagrodzenia (a gdzie jest pip, zus?!) Nie polecam ani inwestorom, ani podwykonawcom, ani pracownikom ani nawet studentom na praktyce, bo na pewno tu się nie nauczą jak firma budowlana powinna funkcjonować...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: tragiczna
Opinia dodana przez: gosiarny dnia: 2013-10-23 12:38:36 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: TO CO SIĘ DZIEJE OBECNIE W FIRMIE fasada WOŁA O RATUNEK Z ZEWNĄTRZ.PRACOWNICY BEZ PIENIĘDZY ZARÓWNO ETATOWI JAK TEŻ PODWYKONAWCY I ZWERBOWANI ORAZ UKRAIŃCY ZATRUDNIENI NA DZIKO NA BUDOWIE PRZY UL. POTULICKIEJ - URZĄD SKARBOWY I SZPITAL NA UL. ARKOŃSKIEJ. BEZWZGLĘDNIE KONIECZNE SĄ KONTROLE PIP I POLICJI.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: przeciągane terminy bez uzasadnienia
Opinia dodana przez: ALFRED CHCĄCY dnia: 2013-10-22 19:43:49 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: fasada to firma złodziei i naciągaczy i zlodziei....dużo obiecują a malo dają.......nigdy im nie ufajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opinia dodana przez: ktoś dnia: 2013-09-15 16:54:24 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan rutkowski to kretacz
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: ali dnia: 2013-08-20 21:30:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgnoic chama niech gnije w kiciu za przekręty mnie tez oszukał cham ale sie jeszcze zemszcze mu wiem gdzie mieszka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: jozim z bazim dnia: 2013-06-25 22:46:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zprzykrością muszę stwierdzic, że firma "FASADA" Sp.z o.o. z ul. Kotwicznej 9 to ogólnie znany naciągacz naiwnych podwykonawcow, którzy nieświadomi tego co ich czeka łapią się na czcze gadanie prezesa Rutkowskiego czego ja również jestem przykładem. Muszę przestrzec innych naiwniaków żeby nie wpadli w sidła tej firmy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Alfred Chcący dnia: 2013-06-23 08:54:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jednym słowem ta firma aż się prosi o kontrol z PIP i ZUS.
Opinia dodana przez: dnia: 2013-06-17 22:33:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: budowa przy hozej....przez firme fasada....zlodzieje...nie placa wcale kierownicy .....klamcy i oszusci...co pan prezes powie to arturek wykona....szkoda nie ktorych podwykonawcow ktorzy tam pracuja.....ludzie uciekajcie najdalej jak mozna ta firma powinna zostac zamknieta a p.rutkowski powinien zgnic w wiezieniu
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2013-06-17 17:47:54 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałem podjąc pracę jako podwykonawca w FASADZIE lecz gdy się dowiedziałem od majstra /kierownika/, że pracownicy nie otrzymują wypłaty od 2-ch miesięcy to zrezygnowałem dotyczy to zarówno kadry jak tez pracowników fizycznych. Z otrzymanych informacji na budowie przy ul. Śląskiej wnioskuję, że firma FASADA to bankrut, który stara się uchowac na rynku kosztem podwykonawców których i tak oszuka.Otrzymane informacje zmuszają mnie do udzielenie przestrogi dla ewentualnych " jeleni " mających byc podwykonawcami w firmie FASADA jak to uczynił podwykonawca według informacji z budowy przy u. Śląskiej podjąl pracę na ul Śląskiej i gdzieś w terenie na budowie wykonywanej przez FASADĘ/ główna ofiara FASADY/
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: nie wywiązywanie się z założeń odbiorowych
Opinia dodana przez: Alfred Chcący dnia: 2013-05-21 18:26:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z przykrością mogę potwierdzic, że opinie o firmie FASADA są jak najbardziej niekorzystne co świadczy o jej kondycji finansowej i zatrudnionych niby fachowcach uznawanych przez Prezesa RUTKOWSKIEGO.Przykro o tym pisac ale niestety to są fakty od których nie można uciec. Ponadto innym problemem są niby wieczni majstrowie Fasady tzn. Krystian Kowalczyk i Artur Cymkiej !!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: odwlekane w czasie
Opinia dodana przez: bolek długi dnia: 2013-05-15 18:29:21 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam jako były pracownik - otrzymałem zawiadomienie z ZUS-u ze dobrali się do Fasady. Widać koniec ich bliski. Sprawę prowadzi oddział który Fasada sama stawiała.
Jakość usług: Niska
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Były pracownik dnia: 2013-04-02 15:47:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rutkowski to oszus. pierwszej klasy oszukiwał ludzi z umowami nie odprowadzał nawet składek złodzie. a teraz wszystko wyszło na jaw ten kto dostał pisemko z ZUZ-u to wie w czym jest rzecz a napewno sporo ludzi wie o tym zniszczyc takiego obywatela!i niech poniesie konsekwencje niektórym nawet to na ręke pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Pyra dnia: 2013-03-29 18:49:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: witam na tym portalu!tez pracowałem w tej firmie Boba Budowniczego masakra firma ktora sie stara ale jej nie wychodzi!dlamnie jest smieszne ze pan Rutkowski słucha sie podwykonawców taki prywaciaz od siedmiu bolesci Darek robi elewacje i roboty w srodku lizuch Rutkowskiego a na dodatek podp......a wszyskich z korzyscią dla dla siebie.Temat kadry hehe Krystian ok wporzo ambitny chłopak a ze kazal ci kłasc płytki w takich warunkach hehe to nie jego decyzja tylko Rutkowsiego jezeli Krystian by sie mu postawił to by sie z robotą pozegnał wiec ządzi Bob gława tego syfu(Rutkowski)pamietam kilku jeszcze ambitnych majstrów i kierownikow którzy juz nie pracują w tej firmie krzysiek kierownik budowa ZUS W Zdrojach chłapak w takim młodym wieku a wiedze o budowie miał bardzo duzą i na dodatek poządek na budowie razem z nim był młody majsterek Paweł bardzo ambitny chłopak tez ma pojecie o budowie ale co z tego ządzi kto inny z tego co wiem krzysiek pracuje w RBUDZIE a Paweł był jeszcze na budowie w Miedzyzdrojach TBS z tego co wiem od znajomych chciał dorze na tej budowie ale Rutkowski słucha sie podwykonawców i Pawel musial pozegnac sie z pracą.szkoda tych majstrow i kierownikow ze musieli tak cierpiec w tej fimie nie polecam nikomu taj firmy mozna by było napisac ksiązke o tej firmie hehe
Jakość usług: Niska
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marek K dnia: 2013-03-16 21:23:27 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Podpisuje się własnym nazwiskiem aby uwiarygodnić tą opinię. Pracowałem w tej pożal się boże firmie budowlanej kilka miesięcy. To jest firma budowlana jak z najlepszych filmów Barei. Ludzie przyjmowani "na chwilę" z "łapanki", nie mający pojęcia o robocie. Większość pracuje na umowę o dzieło za co fasada została ostatnio ukarana dość sporą karą finansową. Na swojej stronie podają że zatrudniają około 80 osób na umowę o prace :) Dobry żart. Umowę ma kilka osób, większość to nieroby i nieudacznicy z tzw. bazy na Kotwicznej. O ludziach tam pracujących można powiedzieć jedno: Dno i metr mułu. Tzw "fachowcy od wszystkiego" słodkie ciastka (kto pracował ten wie o kogo chodzi). Dyletanci i partacze. Szkoda słów. Każdy dobry fachowiec ucieka z fasady po jakimś czasie. A partacze zostają, bo nie ma kto dla nich pracować i ich trzymają. Ostatnia koncepcją pana Rutkowskiego na prowadzenie firmy budowlanej jest praca podwykonawcami. Kilkoro pracowników którzy pracowali na umowę o prace dostało wypowiedzenia. Najmiemy podwykonawców i co zrobią trochę jakiejś roboty to ich zwolnimy, i nie zapłacimy. Przyjdą następni i skończą za małe pieniądze. Majstrowie i kierownicy. To temat rzeka. Krystian tak wylizuje odb.t Rutkowskiego że twarz ma brązową jak u mudżina :). Jako jedyny posiada służbowe auto (to chyba o czymś świadczy hehehe) do tego dyletant, nie zna się na niczym. W zimie przy -5 stopniach i oblodzonej ścianie kazał mi okładać klinkierem elewacje budynku pogotowia w Policach. Kilka dni później przy podobnej temperaturze kładłem kafelki na tarasie w szpitalu przy Unii Lubelskiej. Gość nie ma pojęcia o robocie. Nie chodzi o to że wie że tak nie można ale trzeba. On twierdzi ze można i już. Następna bolączka fasady to terminy. Niedotrzymanie. Nie ma budowy bez obsuwy. Kilka miesięcy czy tygodni to norma. Ale to standard. Wypłaty. Nigdy nie wiesz ile dostaniesz. Początkowo dostaniesz tyle za ile się umówiłeś ale później to już loteria. A nuż Rutkowski ma zły humor i wtedy wypłata dla fachowca 9 zł za godzinę. To norma. Do tego nigdy na czas, w ratach itp. Ogólnie nie polecam. Ani inwestorom ani podwykonawcą czy pracownikom. Rutkowskiemu proponuje budka z lodami zarządzać a nie firmą budowlaną.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Bardzo zła, spóźnienia zła jakość, niezrozumienie problemów, dyletanctwo.
Opinia dodana przez: R. Dymnicki dnia: 2013-03-13 11:39:39 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: NIE POLECAM!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Operator dnia: 2013-01-29 19:01:56 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mieszkam w świerzo wybudowanym bloku w Międzyzdrojach. Mam zagrzybione mieszkanie, przez co chorują moje dzieci. Sprawę indywidualnie podaje do sądu i suchej nitki na was fasadziarze nie zostawie. Jesteście bandą partaczy i nieudaczników, kompletne zera budowlane !!! Tak więc do zobaczenia w sądzie partacze, a co najlepsze tak was obsmaruje w całym kraju i za granicą że w końcu pokończą się zlecenia dla waszej obszczanej firmy !!!
Opinia dodana przez: Nosfer dnia: 2013-01-18 13:53:27 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: w tej firmie nie polecam nikomu pracowac oszukują a na pieniądze czekasz z opóznieniem i to sporym ludzi traktóją jak czarnych murzynow a na dodatek w firmie pracują fizyczni kapusie
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Darek dnia: 2012-11-29 18:49:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie płacą w terminie a nawet pół roku po cieżko odzyskać zarobione pieniążki . nie polecam !!!! po prostu k..wy i tyle. zeby zdechły j.bane !!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-11-29 12:47:44 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma ogłasza nabór elektryków do pracy.Mam prośbę do obecnie pracujących elektryków,aby przedstawili mi warunki-praca,umowa,opłaty ZUS,płace(terminowość i wysokość),fachowość nadzoru.Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: ciekawy dnia: 2012-07-28 13:19:43 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Sam jesteś analfabetą , nie pisze się nododatek,atam,wysłac,ktos, zakupic dokształć się Andrzeju a potem dopiero czyń wpisy
Opinia dodana przez: Kloc dnia: 2012-06-18 12:35:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma zł......a nododatek w tej firmie pracują analfabeci po 8 klasach wchodze na strone GazetaPraca.pl atam firma Fasada szuka podwykonawców glazurników murarzy i haha ciśla szlaunkowy pewnie panie prezesie ktos to na bombie napisał przydałoby sie zakupic lepsze alkomaty lub wysłac na koropetycje z J Polskiego
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Andrzej dnia: 2012-05-16 22:13:38 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: FASADA TO TAKA SREDIA FIRMA BUDOWLANA KTÓRA MOGŁA BY ROBIC JAKO PODWYKONAWCA DLA TAKICH FIRM JAK ERBUDU CALBUDU CZY NAWET DLA CIROKO BO JAKO GŁÓWNY WYKONAWCA PAPSZE ROBOTY A TAK POD TYMI FIRMAMI MOGŁA BY SIE CZEGOS NAUCZYC
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Darek dnia: 2012-02-26 22:35:31 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: ta firma to totalna klapa tylnej burty ładuje z pod biedronki podwykonawców i pojedynczych ludzi co nie mają pojecia o budowlance i wyrzucają ich na budowie które nazywają się totalne dno!prace na tych budowach to jedno wielkie partactwo przykład budowy na zyznej i tbs w Międzyzdrojach masakra mieszkania jak za komuny rury co w mieszkaniu na zewnątrz idące przez cale mieszkanie i pod sufitami ochydam nie polecam tej firmy nikomu chyba ze ktos ma kurnik do stawiania
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: seba dnia: 2012-02-18 22:45:38 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma Fasada jest taką firmą z najniższej pułki. Jakiś czas temu w Rewalu budowali budynek zadnej rewelacji tam nie było ciągłe kłutnie na budowi wyglądało to tak jak by pojęcia nie mieli o robocie. Nie polecam tej niby firmy.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Leszek dnia: 2012-02-16 21:52:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem pracownikiem tej firmy i uważam że rozpowszechnianie danych nie jest na miejscu, a opinie jak w każdej firmie są dobre i złe.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: anonim dnia: 2011-02-10 19:00:57 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem u nich majstrem 2 lata temu przez ponad rok. Biora jako podwykonawców firmy najtańsze, takie które w zasadzie nie maja funduszy na prawników, gdy fasada ostatecznie i tak im nie zaplaci. to nie jest nasza wina ze wam nie płacą - majster czy kierownik i tak musi sluchać góry, czyli prezesa - jak on mówi wywalcie ich przed koncem roboty za cokolwiek - to trzeba to zrobić, aby nie stracić roboty. Podwykonawcy śmieja się z nas gdy mówimy ile zarabiamy - ale kryzys był kryzysem. Rzucamy ta robote jak tylko znajdziemy coś lepszego, a tą pomylkę - fasade - nawet w cv sobie nie wpiszemy, bo wstyd.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: brak
Opinia dodana przez: Były pracownik dnia: 2010-06-24 16:41:57 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pracujemy w Fasadzie od tamtego roku. Płacą tak ja sie umówiliśmy, część od razu, reszta później w umówionym terminie. Dobrym firmom polecam, z tego co obserwuje partaczom i kombinatorom zdecydowanie odradzam.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Okolicegryfina dnia: 2010-06-06 21:43:14 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja pracuje w Fasadzie jako Podwykonawca z przerwami od wielu lat. Nigdy się nie zdarzyło, żeby mi nie zapłacili tego co się umówiłem. Dużo firm partaczy robotę, bo nie mają o niej pojęcia, potem trzeba po nich poprawiać i jeszcze psują opinię innym.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Karbon dnia: 2010-05-26 16:42:53 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja także pracuje dla Fasady i trzeba powiedzieć że "kij ma zawsze dwa końce" podwykonawcy którzy notorycznie pija alkohol w pracy lub partaczą robotę kończą za płotem budowy. To nie PRL i nie tamte czasy. Ci którzy naprawdę chcą pracować i znają się na robocie problemów nie mają ani z płatnościami ani z ludźmi kierującymi budową!
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: rolo dnia: 2010-05-23 10:53:13 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem pracownikiem tej firmy.M.Rutkowski,W.Kawiński i Z.Gawroński to samo prostactwo ihamstwo.Oszukiwanie podwykonawców to pikuś.Oni nawet nie szanują swoich pracowników.Ciągłe awantury o pieniądze to codziennośc na naszych oczach.
Opinia dodana przez: byłem tam dnia: 2010-05-10 15:49:03 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nigdy nie spotkalem sie z taka zlodziejska firma.zabieraja juz wykonana w 90 proc.robote iprzekazuja innemu podwykonawcy aby ci skonczyli za pare groszy nie dajac nic poprzednikom.majstrowa-kobieta ktora powinna siedziec przy garnkach w kuchni a nie zadzic na budowie-tylko wlosy ma zlote.
Jakość usług: Niska
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: anonim dnia: 2010-05-08 14:39:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: stanowczo nie polecam współpracy z tą firmą. oszukuje podwykonawców, inwestorów oraz własnych pracowników!!! jak można tak traktować drugiego człowieka??? jak można nie płacić za wykonaną pracę i tym samym pozbawiać ludzi środków do życia, utrzymania rodziny???
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: oszukany dnia: 2010-05-06 21:24:30 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Współpraca z ta firmą to tragedia prezes podpisuje umowy z podwykonawcami z których nic nie wynika (po prostu masz robić nie wiesz za ile i co) dając w ten sposób pole do popisu takim złodziejom jak chociażby kierownik budowy (prowadził chociażby budowę na terenie jednostki wojskowej w szczecinie przy ulicy Wojska Polskiego). W firmie pracuje cała rzesza majstrów z których tylko dwóch można nazwać prawdziwymi majstrami (Sebastian Chaleski i Krystian Kowalczyk podejrzewam że oni też niedługo odejdą) bo pomimo ich usilnych starań prezes i tak robi swoje skutecznie dezorganizując chłopakom budowy które w dodatku prowadzą sami bo fasada oszczędza nawet na etatach kierownika budowy (cała firma ma ich trzech!!!)Fasada ma w dupie poszanowanie pracowników sam słyszałem jak prezes nawyzywał od najgorszych jednego z majstrów bo na jego budowie znalazł JEDEN WOREK GŁADZI leżący na ODKRYTEJ palecie podczas deszczu. Omijajcie tą firmę jak najdalej dziwie się tylko dlaczego nikt nie wsadził do pudła tych złodziei. A my podwykonawcy jesteśmy tam po to żeby orżnąć nas na stawkach okraść i wyrzucić jak zużytego komdoma
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: fasada nie przyznaje sie do błędów
Opinia dodana przez: podwykonawca dnia: 2010-04-25 23:05:20 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem pracownikiem tej firmy i w zasadzie jest to powód do wstydu. Firma podpisuje z podwykonawcami małokonkretne umowy - pozbawione sum czy zakresów prac. Wszystko na zasadzie wg załączników. Po wykonanych pracach obcina do nawet 20% stawki lub metraże lub tez nie płaci wcale. Codziennościa sa tam kłótnie po wystawieniu protokołów zakończonych prac. Firma oferuje tak niskie kwoty za prace podczas przetargów, że dośc często je wygrywa- a potem stara się nie upaść okradając swoich podwykonawców. Nadal nie rozumiem skąd bierze kolejne ekipy budowlane do współpracy..
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: pracownik dnia: 2010-04-07 11:24:10 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma która obcina stawki podwykonawcom a w dodatku nie płaci. Stosuje własne prawo i ma gdzieś sprawy sądowe. Wstyd Panie PREZESIE! Jest Pan naciagaczem i dziwimy się że ma Pan dość sporą firmę. No cóż, niebawem będzie Pan sam!
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Grzegorz Kardziejonek dnia: 2010-02-07 18:11:35 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją