Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Adwokacka Marcin Kotowski i Współpracownicy

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Warmińsko-mazurskie, 10-509 Olsztyn Mickiewicza 14/1
Telefon: 504017510 Kom. 504017510
Adres e-mail: sekretariat(małpa)kancelariakotowski.pl
Strona internetowa: www.adwokatolsztyn.pl
NIP:
7393475932
Opis działalności: prawo gospodarcze, budowlane, cywilne, rodzinne, karne, spółek handlowych Słowa kluczowe:

Ocena: 93% pozytywna 14x 1x

Jakość usług: 93% wysoka 14x 1x
Terminowość: 92% bez zastrzeżeń 12x 1x
Ceny usług: 100% niskie 5x 7x
Ilość opinii w serwisie: 15
Ilość odsłon profilu firmy: 5791
Data utworzenia profilu: 2014-07-31 16:29:01
Data ostatniej aktualizacji: 2014-11-28 11:24:09 

Opinie o Kancelaria Adwokacka Marcin Kotowski i Współpracownicy

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Z Kancelarią Adwokacką Marcina Kotowskiego nasza firma współpracuje już od dawna. Na stałe mamy pomoc w zakresie prawa gospodarczego. Pan Mecenas przygotowuje nam wszelkiego rodzaju umowy oraz zajmuje się reprezentacją naszej firmy przed wszystkimi sądami. Gorąco polecamy usługi Pana Marcina, gdyż z niesamowitą starannością i z zaangażowaniem podchodzi do każdej sprawy. Wielokrotnie okazało się już, że wszelkie wykonane prace są bardzo skuteczne właśnie ze względu na to, że Pan Mecenas bardzo dba o sprawy prawne naszej firmy. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze stałej współpracy i liczymy na dalsze skuteczne działania. Ogromna wiedza, doświadczenie i intuicja Pana Marcina połączona z bardzo dużym zaangażowaniem pozwala nam być spokojnym we wszelkich sporach sądowych. Daje to niesamowity komfort pracy, gdyż my możemy się zająć sprawami, na których się znamy, a sprawy prawne powierzamy Panu Mecenasowi. Dodam jeszcze, że skutecznie poleciliśmy i cały czas polecamy Pana Mecenasa naszym kontrahentom i partnerom biznesowym w sprawach gospodarczych. Polecamy usługi prawne Adwokata Marcina Kotowskiego.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Firma dnia: 2018-07-19 21:16:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Adwokat Marcin Kotowski pomógł mi przebrnąć przez kwestie z zakresu prawa po raz kolejny. Także tym razem jestem bardzo zadowolona z naszej współpracy. Pan Adwokat bardzo dokładnie tłumaczy zagadnienia prawne, pokazuje możliwe w danej sytuacji rozwiązania i ewentualne ich konsekwencje. Co ważne, nie zakłada, że klient ma wiedzę prawną – krok po kroku omawia, co nas czeka, z czym to się wiąże i co jeszcze warto zrobić, żeby jak najlepiej zadbać o swoje interesy. Na początku współpracy w jasny sposób określa warunki finansowe – dzięki temu klient ma szansę oszacować czekające go koszty i podjąć świadomą decyzję. Pan Adwokat Kotowski jest osobą posiadającą szeroką wiedzę, doświadczenie i niezbędne cechy pozwalające bardzo dobrze reprezentować klienta w sądzie. Zawsze jest doskonale przygotowany, zna i pamięta sprawę. W sądzie jest zaangażowany, opanowany i wykazuje się refleksem oraz zdecydowaniem – nie pozwala się zastraszać, zawsze gdy jest to potrzebne dochodzi do głosu i przedstawia adekwatne argumenty. Do tego jest bardzo kulturalny. Co ważne, nie dąży do przeciągania sprawy. Jego zaangażowanie nie kończy się w momencie wyjścia z sali sądowej – sprawdza tekst protokołów sądowych, gromadzi akta i na bieżąco monitoruje działania sądu, komornika, itp. i informuje klienta o ważnych kwestiach. To On pilnuje terminów. Jest słowny i punktualny. Dla mnie bardzo ważne było również emocjonalne wsparcie ze strony Pana Adwokata. Prowadzona sprawa dotyczyła alimentów – po raz kolejny sąd zasądził wnioskowaną przez nas kwotę. Wcześniej, podobnie jak teraz, Pan Adwokat Kotowski reprezentował interesy mojej córki w sądzie I i II instancji. Z całym przekonaniem polecam Pana Adwokata Marcina Kotowskiego.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Alicja dnia: 2018-07-04 19:19:35 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ten człowiek miał mnie reprezentować przed sądem rejonowym w Olsztynie jako adwokat z urzędu - sprawa wykroczeniowa . Musiałem zrezygnować z jego pełnomocnictwa na rozprawie w wyniku braku poszanowania klienta. Dzwoniłem do Pana Marcina 3 tygodnie przed rozprawą, gdyż został mi wyznaczony przez sąd jako pełnomocnik z urzędu . Odebrał telefon i poinformował mnie, że nie może ze mną rozmawiać, ponieważ jest na urlopie. Dodatkowo nie będzie się zajmował się tą sprawą (jak sądzę dlatego, że była to sprawa wykroczeniowa z urzędu więc za małe pieniądze) i poinformuje osobę która ma zająć się moją sprawą i ona się ze mną skontaktuje. Niestety nikt się ze mną nie skontaktował. Zadzwoniłem trzy dni przed rozprawą do Pana Marcina i mówię,że nikt do mnie nie oddzwonił i nie przeprowadził konsultacji ( nawet telefonicznej). Pan Marcin odpowiedział, że teraz nie ma czasu i poinformuje koleżankę która "za chwilę" do mnie oddzwoni. Chwila trwała kilka godzin. Niestety nie odebrałem telefonu ze względu na moje obowiązki zawodowe. Oddzwoniłem do Pana Marcina dzień później i poinformowałem go by dał mi numer do tej kobiety , która miała mnie reprezentować przed sądem. Niestety Pan Marcin, iż ta kobieta jest na urlopie i nie chce się ze mną skontaktować. Pan Marcin zaproponował mi konsultację w jego kancelarii 2 dni przed rozprawą na godzinę 16 , później 17.30. Niestety odmówiłem bo pracuję do 18.00 i nie jestem w stanie zwolnić się z pracy. Po za tym Pan Marcin nie prowadził by tej sprawy jako mój pełnomocnik (choć został wyznaczony przez sąd) tylko jego koleżanka, więc po co mam z Nim rozmawiać. Pan Marcin nie czytał akt sprawy jak poinformował mnie telefonicznie tylko jego koleżanka, więc o czym miałem z nim rozmawiać. Pan Marcin miał mnie wysłuchać i zabawić się w głuchy telefon tzn. przekazać te informacje swojej koleżance, ponieważ koleżanka nie chciała się ze mną skontaktować, ponieważ podobno była na urlopie. Miała w wrócić z urlopu tuż przed rozprawą i mnie bronić w sądzie bez konsultacji ze mną. Nie poważne podejście do klienta. jeśli, Pan Marcin nie był zainteresowany mają sprawą z urzędu za "małe" pieniądze, to powinien mnie o tym poinformować i ja bym zawnioskował o przyznanie mi z urzędu innego adwokata. A nie bawi się ze mną w kotka i myszkę, nie oddzwania ( mówię tu o pierwszym telefonie) choć to ja jestem jego klientem i to mu powinno zależeć na kontakcie ze mną a nie odwrotnie. Wyznacza mi jakąś osobę,która nawet nie ma zamiaru się ze mną porozmawiać, choć to On został wyznaczony jako pełnomocnik z urzędu przez Sąd Rejonowy IX Wydział Karny w Olsztynie. Tragedia !!! Unikajcie Państwo tego pełnomocnika szerokim łukiem. Widać po mojej sprawie, że zależy mu ewidentnie tylko na kasie a sprawy z urzędu, czyli za małe pieniądze przekazuje komuś innemu.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Rafał dnia: 2018-06-15 23:18:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przemiła obsługa, ale przede wszystkim fachowe i indywidualne podejście do problemu z jakim się zwróciłem do mecenasa Kotowskiego. Pan adwokat wytłumaczył mi sposób postępowania oraz informował mnie o postępach w mojej sprawie . Widać duże zaangażowanie, dlatego Polecam tę Kancelarię.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Adam. S. dnia: 2018-05-04 18:44:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rzetelny i skuteczny adwokat. Mieliśmy spór z zamawiającym przy inwestycji budowlanej dot. robót dodatkowych. Mec. Kotowski pomógł nam odzyskać należne pieniądze wygrywając sprawę w Sądzie. Pełen profesjonalizm.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marek dnia: 2018-03-08 11:06:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Skuteczny adwokat, prowadził nam sprawę, nasza firma miała spór, chodziło o niewypłacenie części wynagrodzenia za wykonane przez nas usługi, twierdzili, że nie wywiązaliśmy się z umowy. Nie mniej jednak udało się odzyskać środki. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: AZ dnia: 2017-02-28 12:58:02 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Profesjonalne podejście, nie koloryzuje ale działa, przynajmniej u mnie tak było sprawa z góry przegrana.. dosłownie nikt nie dawał za wygraną, a tu jednak się udało:) Jestem bardzo wdzięczna za pomoc jaką od niego otrzymałam
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: klientka dnia: 2016-09-22 18:00:00 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Marcin Kotowski to z pewnością bardzo dobry wybór. Najbardziej skuteczny, kompetentny, konkretny, terminowy i rzetelny adwokat jakiego spotkałam. Nigdy mnie nie zawiódł, wygrał cztery sprawy rodzinne- odzyskując mój spokój ducha. Z czystym sumieniem polecam! Fachowiec w swojej profesji. Dziękuję.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Paulina dnia: 2016-02-11 19:46:59 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan Kotowski prowadził sprawę mojego kuzyna . Jestem bardzo zadowolona z jego porad i sposobu rozwiązania problemu. Polecam tego adwokata .
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Pan Kotowski prowadził sprawę mojego kuzyna . Jestem bardzo zadowolona z jego porad i sposobu rozwiązania problemu. Polecam tego adwokata .
Opinia dodana przez: kuzynka dnia: 2015-11-23 00:17:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Działa szybko i sprawnie. Założył mi spółkę z o.o. dosłownie w 24 godziny. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2015-09-27 11:16:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam mecenasa Kotowskiego. Kontaktowy i skuteczny. Wygrał moją sprawę o rozwód.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Zibi dnia: 2015-09-22 14:10:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zadowolony z współpracy z Panem Kotowskim. Prowadził moją sprawę o rozwód a następnie sprawę o podział majątku. Z wyniku obydwu spraw jestem zadowolony. Widać, że zależy mu na wyniku sprawy a nie tylko na zgarnięciu pieniędzy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Artur dnia: 2014-11-28 11:39:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas Kotowski wygral dla mnie odszkodowanie z OC sprawcy wypadku drogowego. Sad zasadzil dwa razy wiecej niz proponowal ubezpieczyciel. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Driver dnia: 2014-09-25 07:33:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Rzetelny adwokat. Z sukcesem poprowadził moją sprawę o rozwód i o alimenty.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Maria M. dnia: 2014-08-06 07:41:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Świetny adwokat, profesjonalne podejście. Prowadził mi kilka spraw i w każdym temacie był obyty. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: M. dnia: 2014-08-01 09:26:12 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją