Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Imperium Telecom

Zawód: Informatyk 
Adres: Śląskie, 44-100 Gliwice Floriańska 25
Telefon: 032 301 40 00
Adres e-mail:
Strona internetowa: http://www.imperiumnet.pl/
Opis działalności: Internet, telewizja, telefonia Słowa kluczowe: Internet, telewizja, telefony

Ocena: 46% pozytywna 22x 13x 25x

Jakość usług: 56% wysoka 27x 8x 21x
Terminowość: 51% bez zastrzeżeń 27x 3x 25x
Ceny usług: 90% niskie 29x 23x 3x
Ilość opinii w serwisie: 60
Ilość odsłon profilu firmy: 7071
Data utworzenia profilu: 2011-07-07 12:29:13
Data ostatniej aktualizacji: 2011-07-07 12:29:13 

Opinie o Imperium Telecom

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dzisiaj oglądałam telewizję Imperium przez internet - Futsalowy Finał z Jasnej na żywo. To moja sąsiednia ulica. Powiem krótko BRAWO.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2014-05-18 20:01:56 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: A ja jak tak miałem, to mama zadzwoniła i przyszedł pan i imperium i naprawił
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: krzyś dnia: 2014-03-24 19:41:14 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Od dawna mam kłopoty z internetem z Imperium,często wybija mnie z gry na steam,w grach przeglądarkowych wykonanie polecenia trwa do 14 sek. Jest jeszcze gorzej niż w ubiegłym roku
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: Zbyszek dnia: 2014-03-03 22:00:56 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pakiet Cyfrowy rewelacja.Brakuje mi na igrzyska Kanału TVP SPORT HD
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Dobra
Opinia dodana przez: Miro dnia: 2014-02-08 10:57:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wynajmowałem mieszkanie i 3 lata temu musiałem zrezygnować z usług IMPERIUM. Przez ten okres korzystałem z usług tzw dużych operatorów. Teraz wróciłem do IMPERIUM i jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu. Jest to firma lokalna, w każdej chwili mogę się skontaktować telefonicznie, e-mailem czy nawet osobiści wyjaśnić jakiś problem - ja jakoś nie miałem problemów z komunikacją. Spróbujcie to zrobić w dużych firmach. Po wpisach widzę, że z każdą pierdołą macie gdzie lecieć i prześcigacie się na forum. Jak byłem w IMPERIUM to osobiście słyszałem, jak ktoś nawet zgłaszał, że pies za głośno szczeka. Ofertę mają bardzo dobrą, ceny przystępne. Przez te trzy lata mogłem również dostrzec postęp jaki uczynili. Ich stacja telewizyjna Imperium Gliwice jest bardzo fajna, wiem w końcu co się dzieje w naszym mieście. Myślę, że nie jedno miasto mogłoby nam pozazdrościć takiej telewizji. Korzystam z ich usług już pół roku, między czasie były jakieś małe problemy (wszędzie się zdarzają), raz mój router, a drugi raz ich karta dekodująca szwankowała, ale wszystko generalnie działa i jest OK. Jestem bardzo zadowolony i innym mogę polecić.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Rafał dnia: 2014-01-19 13:24:02 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Czytam te niby opinie i dochodzę do wniosku, że jest to raczej miejsce w którym wszyscy się prześcigają w napisaniu czegokolwiek. Ja też poczułem taką potrzebę.
Opinia dodana przez: dnia: 2014-01-16 20:29:42 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mam internet od Imperium od dawna. Jednak ostatnio zaczęły występować problemy. Internet często przerywa i nie działa nawet po kilkadziesiąt minut. Działo się to przez kilka dni, po czym postanowiłem się skontaktować z firmą. Jednak i to nie było łatwe. Telefonów nikt nie odbiera nawet w godzinach, w których biuro jest teoretycznie czynne, na maile nie ma odpowiedzi. W końcu, gdy jednak udało mi się skontaktować, po wysłuchaniu wyjaśnień odnośnie problemu, powiedziano mi, że należy wcześniej zgłaszać tego typu problemy! Firma w końcu przysłała swojego fachowca, który miał załatwić problem. Po wizycie stwierdził, że problem nie powinien więcej wystąpić. Mylił się, a ja znów jestem w fazie prób skontaktowania się z firmą.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2014-01-14 21:00:59 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Oglądałam telewizję IMPERIUM przez cały okres świąteczny i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Pustelnia Złotego Lasu, kolędy i Gliwice w świątecznym przebraniu zastąpiły mi brak śniegu na święta. Fajna telewizja i szczerze polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zosia dnia: 2014-01-02 19:56:43 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałam internet, a dwóch tygodni ma też cyfrówkę. Wykonali instalacje, ustawili programy w telewizorze i wszystko działa jak należy. Program lokalny puszczany przez Imperium jest w rzeczywiście bardzo dobry. BOX OFFICE, który leciał wczoraj jest obłędny. Żaden nadawca typu TVN by się go nie powstydził.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2013-12-13 15:41:42 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Większość pozytywnych opinii pisana jest przedstawicieli Imperium, dziwnym trafem o podobnych porach pisane są te "słodzące" opinie . Zachwalają tak, jakby byli bez skazy. Obiektywnie patrząc, to daleko im jeszcze do profesjonalnych operatorów TV cyfrowej, internet mają niezły, ale częste awarie, serwis niestety mało skuteczny, oferta programowa taka sobie, obsługa mało profesjonalna, infolinia ciągle zajęta, na serwis czeka się tygodniami. Jak na operatora lokalnego daję im na razie ocenę dostateczną z plusem, a minus ... za brak autokrytyki.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Taka sobie
Opinia dodana przez: Wnikliwy dnia: 2013-12-05 12:15:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Codziennie czekam na wiadomości z Gliwic telewizji IMPERIUM. Jest to teraz jedyny program który oglądam. Telewizja IMPERIUM jest SUPER. Brawo IMPERIUM. PS do LOBO - Ty chyba masz jakiś problem z sobą, albo nie umiesz korzystać z telefonu i nie zgłosiłeś awarii, albo jesteś z konkurencji i krew cię zalewa jak IMPERIUM się rozwija.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Tadek dnia: 2013-11-19 22:03:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 5 dzien nie mam telewizji . Serwis totalna porażka. Telefon nie odpowiada.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: lobo dnia: 2013-11-19 10:07:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja też miałem internet na radiu i było w miarę dobrze, ale jak mnie przełączyli na światłowód to śmiga aż miło. Transfer jest naprawdę 50Mbit/s, a nie wierzyłem, że będzie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-11-06 23:19:28 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem od długiego czasu użytkownikiem Imperium i przez długi czas usługa działała świetnie i bez zastrzeżeń. Internet był szybki, stabilny i w stosownej cenie. Niestety od kilku miesięcy pogorszyła się jakość internetu i mimo wizyty techników usługa działa coraz gorzej. Niestety nie mam dostępu do połączenia na światłowodzie, a tylko drogą radiową i niestety to jest głównym problemem. Uważam że warto skorzystać z tego operatora, ale na chwilę obecną tylko na połączeniu po kablu.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: ok
Opinia dodana przez: ghost dnia: 2013-11-04 12:31:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mam od nich telewizję cyfrową, co jakiś czas dodają nowe kanały i wtedy trzeba dostroić ponownie telewizor - to jedyne utrudnienie (ale jak się chce mieć nowe kanały to nie ma wyboru). Porównywałem ich ofertę z konkurencyjnymi operatorami i uważam, że jest bardzo dobra.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-10-29 23:43:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem ich abonentem chyba od początku, mój numer umowy mieści się w pierwszej setce. Jest to firma, która zaskakuje swoją dynamiką rozwoju. Na początku dawali przepustowość 1 Mbit/s, dzisiaj mam 50Mbit/s i cały za te same pieniądze. Na pewno nie zmienię Operatora.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-10-27 22:44:38 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja też jestem zadowolony. Przy podpisywaniu umowy dali mi wizytówkę z wszystkimi numerami telefonów i jak się coś dziej to dzwonię na odpowiedni numer i nigdy nie było żadnego problemu z ich strony.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Rafał dnia: 2013-10-24 00:42:43 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystam z ich usług od roku. Przez ten czas zdarzyły się dwie krótkie przerwy, raz dodzwoniłem się do biura, a drugi w nocy zostawiłem wiadomość na poczcie głosowej - obie awarie naprawili błyskawicznie. Mają fajnie opisane samochody.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Marcin dnia: 2013-10-20 23:17:12 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kiedy wszystko działa, to jest OK. Gorzej, gdy coś nawali. Obiecanki cacanki, technik zainteresuje się po kilku dniach. Potwierdzam ktoś to już napisał kilka razy w ciągu doby są przerwy w połączeniu trwające od kilkunastu sekund do kilku minut . Podmieniałem 2 router i takie samo zachowanie . Jak złapię go na braku netu to router nie może uzyskać IP od dostawcy ! Duży minus brak publicznego IP . Proponują ale koszt koło 100zł/mc . Konkurencja BMJ daje do 4 IP w normalnej cenie . Ocena tylko ( - neutral )
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Nieterminowa.
Opinia dodana przez: Były abonent dnia: 2013-08-24 17:12:57 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Niestety, firma niewiele ma wspólnego ze swoją nazwą ... siedziba maleńka, chaos, bałagan, pracownicy z przypadku, aroganckie szefostwo, usługi w miarę tanie, ale na bardzo niskim poziomie. Najpierw trzeba poświecić cały dzień na dodzwonienie się do "biura obsługi", gdzie rozmawia się z jakąś panną, która nie ma pojęcia o czym mówi, a potem na serwisanta czeka się tydzień. FIRMA KOGUCIK !!!!! Załuję, że dałem się skusić niską ceną
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Niekompetentna !!!!!
Opinia dodana przez: Bartek dnia: 2013-07-28 09:49:55 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Internet i telewizja bez zarzutu.Niskie ceny taniej niż w UPC.Mogliby uzupełnić ofertę pakiet Cyfrowy o następujące kanały : Orange Sport,Sport Klub,Fight Klub,MTV Polska,13th Street Universal,Eurosport HD,Eurosport 2 HD,Comedy Central,TVP Seriale,Sci Fi Universal,Universal Channel,CBS Europa,CBS Reality,Discovery Science,Discovery World,Comedy Central Family,CBS Drama.Takie kanały ma w swojej ofercie UPC.Ceny bez zastrzeżeń i obsługa w porządku.Gdyby dopełnili ofertę tymi kanałami byłoby lepiej niż w UPC.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: Wszystko ok
Opinia dodana przez: Patryk dnia: 2013-07-21 17:31:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ogólnie firma widmo mająca się za wielkiego potentata (co najmniej UPC), a nie mająca strony internetowej (pewnie aby klienci za dużo nie wiedzieli). Kasują konkurencję niskimi cenami a później mając wolną rękę dowalają klientom konkretne ceny. Na usunięcie awarii czekałem prawie dwa tygodnie, a miła pani przy telefonie (jedyny kontakt) nie za bardzo ma pojęcie o tym co mówi o sprawach technicznych lepiej nie mówiąc.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: dużo za długo
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-06 15:53:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak można poważnie traktować firmę świadczącą usługi dostępu do internetu i telewizji kablowej, gdy jej strona internetowa www.imperiumnet.pl od kilku miesięcy jest ciągle w budowie? Będąc potencjalnym abonentem nic nie można się dowiedzieć za pośrednictwem www (brak cennika, pakietów usług, wykazu programów itd.). Czyżby mieli coś do ukrycia?
Opinia dodana przez: dnia: 2013-07-05 20:05:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałabym pochwalić pracownika tej firmy, który po godzinach pracy bez dodatkowych opłat pomógł mojej Mamie w naprawie telewizora. Po wezwaniu serwisu z powodu braku programów Pan pokazał na swoim telewizorze że sygnał jest w porządku, że to awaria telewizora i udało mu się ją na miejscu naprawić. Wcześniej korzystałam z satelity C...P... ale za dwa razy większe pieniądze nie miałam nawet połowy programów ktore mam z imperium. Tych zagranicznych nie liczę bo są darmowe. Mam nadzieje że ta opinia komuś pomoże.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jadwiga dnia: 2013-06-12 10:48:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dla mnie firma na medal! Internet śmigał aż miło !, kiedy był problem- dzwoniłam do siedziby- wszystko wyjaśniali, tłumaczyli co się stało i dlaczego netu nie ma. Musiałam zrezygnować z ich usług- bo się przeprowadziłam w inny rejon Gliwic, ale ponoć szybko mają podbić osiedle na którym aktualnie mieszkam ;)- więc czekam na nich i od razu do nich wracam!. Polecam tą firmę !.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Sza dnia: 2013-04-03 18:03:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem zachwycony internetem, mam go od samego powstania Imperium nie rozumie waszych skarg na tą firmę, raz zdarzyło mi się że nie miałem neta bo coś sie tam stało, a tak to żadnej przerwy w internecie nie miałem od dobrych kilku lat :)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Dawid dnia: 2013-03-21 10:37:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dobry internet i świetna obsługa. Polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-03-20 22:15:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bezawaryjne usługi. Naprawdę polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: MrLemon dnia: 2013-03-12 00:01:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Byłem, zgłosiłem że mi rura w ubikacji cieknie, do tej pory tego nie naprawili...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2013-03-05 23:40:33 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pozytywne komentarze chyba oni sobie sami piszą. Według mnie ocena mierna, z początku obiecanki cacanki, a jest nieciekawie. Ceny w miarę niskie, ale jakość nędzna. A jeśli chodzi o domofon, to jakaś chyba prowizorka, a nie domofon cyfrowy !
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Kaja dnia: 2013-03-01 21:47:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystam z uslug tej firmy juz od 3 lat. Bez zastrzezen. a internet teraz juz nawet 50 mbit daja. POLECAM
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: bebe dnia: 2013-03-01 00:52:52 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ciagle przerwy w dostepie do internetu, zwlaszcza w godzinach wieczornych, gdy nie ma dostepnych technikow.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Bobson dnia: 2013-02-21 14:41:02 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kilkanaście razy w ciągu doby są przerwy w połączeniu trwające od kilkunastu sekund do kilkunastu minut. Nie polecam.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Mikołaj dnia: 2013-02-16 17:17:50 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: TOTALNE DNO !!!!!!!!!!!!! Za kilka miesiecy konczy mi się umowa, wypowiadam zarowno net , jak i TV. Net - jakość - brak słów, TV - nie ma dnia, zeby nie bylo przerw i zawiechy. Przechodzę z przyjemnością do konkurencji i kazdemu bede odradzal !!!!!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: Linia stale zajęta, więc trudno wydac opinię
Opinia dodana przez: Oberek dnia: 2013-02-14 10:22:53 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wszystko ok,telewizja super internet śmiga
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Janusz dnia: 2013-02-10 19:06:37 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: wy chyba chcecie bym się do was wybrał ale to nie bd miła rozmowa tylko zj...a ! wszystkich k..a zmienicie k..a te porty je...e , k..a nic nie można robić bo jak się zacznie to WY...LA na offline od dziś KAŻDEMU BD ODRADZAŁ INTERNETU Z IMPERIUM !! nawet tej opini nie mogłem dać bo rozłączyło DO ROBOTY !!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: GRRRR dnia: 2013-02-10 02:57:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: LAGI LAGI i jeszcze raz LAGI !! a było tak pieknie....
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Mateusz dnia: 2013-02-09 15:46:48 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: chu..nia na resorach w godzinach od 14:30 do 17:30 i 21:30 do 2 w nocy jest to samo i tak juz od 2 tyg naturalnie zgłaszałem to ale jak widać maja na to wyjeb.....e !!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: naprawcie te porty !!
Opinia dodana przez: GRRR dnia: 2013-02-09 01:59:46 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Strona internetowa firmy nie działa i wg informacji z biura nie wiedzą kiedy będzie działać, w związku z tym udogodnienie związane z możliwością wydrukowania swoich faktur ze strony internetowej jest nie możliwe, trzeba je odebrać osobiście.
Opinia dodana przez: AAA dnia: 2013-01-29 11:35:20 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Fatalna obsługa. Do techników nie można się dopukać, mimo że uprzejme panie w biurze podają numery ich służbowych komórek. Doprosić się o przyjście do awarii internetu i telewizji kabowej nie wspominając, graniczy z cudem. Dno.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Fatalnie
Opinia dodana przez: Rednick dnia: 2013-01-27 19:57:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Obsługa fatalna ludzie z przypadku
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: lussi dnia: 2013-01-23 14:24:53 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kiedy wszystko działa, to jest fajnie. Gorzej, gdy coś szwankuje. Obiecanki cacanki.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: edyta dnia: 2012-10-30 09:33:51 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: zero kontaktu jak stanie sie cos w piątek wieczorem!!!
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-09-28 19:49:24 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam się z przedmowcami, co do tych idiotycznych wezwan do zapłaty. Ja dostałem na około 3 zł :)))) Rozbawiło mnie to, ale blokowanie netu mnie juz tak nie bawiło. Dzial ksiegowosci troche wystrzelony w kosmos, dziwne zasady, zero informacji dla klienta, tylko blokada netu. Natomiast od strony technicznej, nie ma zadnych zastrzezen. Internecik smiga super, telefonicznie tez otrzymałem kilka porad, wiec pod tym wzgledem net na medal. Ogolnie za mało informacji na stronce, niedzialający panel abonenta i te smieszne wezwania do zapłaty.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Trudno sie dodzwonic, ale poza tym ok .
Opinia dodana przez: internauta dnia: 2012-09-10 21:10:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: od ponad 2 miesięcy, nie da się siedzieć na internecie, ciągle się rozłącza, gdy zadzwoniłam, stwierdzili że trzeba sformatować komputer i usuwać pliki cookie, zrobiłam tak jak powiedzieli, niestety nie doszło to do najmniejszego skutku.. nigdy wcześniej takich problemów nie było, praktycznie mam odpalonego tylko skype, więc powiedzieli mi że skype pobiera duży przesył, ale to jest nie możliwe bo wcześniej nie było takich problemów.. rozmawiałam z informatykiem, robiłam to co kazał, zrobiłam formata, usuwałam pliki cookie, sprawdzałam pingi, czyściłam skrzynie, sprawdzałam kabel czy dobrze jest podłączony, dns, nawet kupiłam laptopa żeby sprawdzić czy to od kompa, bo stwierdzili że z internetem jest wszystko wporządku, niestety jest to samo.. więc pytam się za co ja do ch..ery płace? za to że nie mam internetu? TO JEST NAJGORSZA FIRMA JAKĄ TYLKO ZNAM.. mają w d..ie klientów.. a gdy już się zadzwoni, oni łaskawie odbiorą to z wielką łaską odpowiadają.. a że to niby za późno a to a tamto.. właśnie że nie, powinni się wykazać i naprawić ten poryty internet.. po ch..ere w ogóle otworzyli tą budę "imperium" powinni to nazwać speluna.. nie polecam ani trochę tego internetu.. bo na nic wasze nerwy.. oni i tak to oleją, im tylko zależy na kasie.. żeby pomóc to nie, nie ma ich, ale żeby ściągać kasę lub jak się jeden dzień zalega to odrazu się upominają.. niech lepiej spojrzą na swój do d..y interes a później pogadamy.. tyle w Tym temacie..
Jakość usług: Niska
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: wysoka
Opinia dodana przez: dnia: 2012-09-02 14:38:06 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma fatalna w obsłudze klienta. Jestem osobą płacącą terminowo - niemałą kwotę za usługi internetowe - ponad 52 zł i po 5 latach użytkowania internetu otrzymuję pismo o zaleganiu z opłatą UWAGA 7 zł, z groźbą o odesłaniu spawy do komornika, wpisie do Krajowego Rejestru długów. Nie chodzi o 7 zł, ale pytam za co? Kombinuję, wyliczam i dochodzę do wniosku, iż podnieśli vat - podnieśli cenę usług.Ok, zgadzam się,ale nie przyszło w tej sprawie żadne pismo o podwyższeniu ceny. Na pismo reklamacyjne nie dostałam żadnej odpowiedzi, a po wykonaniu któregoś z kolei telefonu, kiedy można się od dodzwonić, otrzymałam odp, iż o zmianie vatu trąbił cały kraj, a jak mi się nie podoba, to mogę sobie zmienić dostawcę. Jak nie ma neta po 16.00, albo w weekend to zapomnijcie o zgłoszeniu usterki do najbliższego dnia roboczego godz. 8.00. Ponadto firma nigdy sama z siebie nie wysyłała faktur vat do rozliczeń ze Skarbowym. Nie zachęcam,a operatora zmienię na pewno.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Obsługa reklamacji: pozostała bez odowiedzi
Opinia dodana przez: Pati dnia: 2012-08-31 18:18:01 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Odłączono mnie od internetu bo mój ruter zakłócał pracę sieci. Kiedy zadzwoniłem do firmy powiedziano mi że wszystko jest ok. Ruter się w końcu zepsuł i jak kupiłem nowy to o odłączeniu dowiedziałem sięo d żony która poszła z nowym ruterem do konfiguracji. Po konfiguracji internetu nie mam na razie 3 dni (łączenie 7 od odłączenia). jest piątek jak dziś nikt nie przyjdzie to kolejne 2 będę musiał czekać.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: jak się zadzwoni to nie wiedzą o co chodzi
Opinia dodana przez: dnia: 2012-08-31 08:10:56 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: 24. 08.2012 wyłączono tv na ul. Górnych Wałów bez wcześniejszego poinformowania lokotorów, tv jest wyłączone od ok. godz 9 a jest już godz 13.oo i nikt nie jest w stanie nam powiedzieć kiedy tv będzie włączone.Przydał by się szacunek dla klienta!!!!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: brak informacji o wyłączeniu tv w danym dniu, lekceważenie klienta
Opinia dodana przez: Bajka dnia: 2012-08-24 13:07:10 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W sieci imperium nie działa coś takiego jak serwis numery telefonów do tak zwanych administratorów martwe nikt nie odpowiada jak awaria zdarzy się w Piątek po godzinie 16 nie zgłosisz jej do Poniedziałku do 9 rano internet 30mbs to mit mam niby taki od ponad 2 lat nigdy nie przekroczył 20mbs niestety na moim osiedlu brak innego operatora bo dawno bym zmienił ogólnie nie polecam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: oprócz pani z milym glosem w infolini do bani
Opinia dodana przez: dnia: 2012-07-30 18:57:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Aktualnie dogadali sie ze Spóldzielnia na Sikorniku i na nową istalację umawiają sie w godzinach pracy 7-15 ,a człowiek pracuje.Zadnej możliwości montażu po 17:00 to totalna kpina i olewanie swoich klientów. Podzielam negatyne zdanie o firmie !
Opinia dodana przez: Radek dnia: 2012-07-18 16:32:45 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Od 100 godzin naprawiają usterkę internetu - totalna olewka "klienta" mają mnei w d...pie. Co dziennie informują że usterka będzie usunięta jeszcze dziś - nie potrafią oszacować czasu naprawy - zero fachowości w tym zakresie. Dodam że płacę za net około 50 zł - więc dość dużo.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2012-07-07 12:39:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja nie miałem żadnych problemów i jest to jedna z najlepszych firm internetowych z których korzystałem. Internet chodzi szybko i stabilnie, wyciąga tyle ile piszą czyli 25 Mb/s
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Łukasz dnia: 2012-06-06 12:25:47 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Internet z tej niby firmy to smiech na sali, pingi i jitter skaczą do ponad 1000! Gra online jest niemożliwa, nawet ogladanie netu to strszna katorga.
Jakość usług: Niska
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Dok dnia: 2012-05-14 17:04:26 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Co do telewizji analogowej, to wszystko jest ok. Co do telewizji cyfrowej, to przede wszystkim brak na stronie www cennika, oferty i informacji technicznych. Brak informacji o dostępnych kanałach, nie wiadomo które kanały zostaną, bo co chwilę są zmieniane, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zostaną dodane kanały premium, wszystko przeciąga się w nieskończoność.
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Wojtaszek dnia: 2012-03-23 11:49:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma świadczy usługi dostępu do internetu i telewizji analogowej i cyfrowej. Swoją opinię rozbijam na dwie opinie. Internet działa stabilnie. Rzadkie awarie usuwane są bardzo szybko. Biuro Obsługi Klienta kiepskie. Nie odpowiadają na maile. Telefonicznie też niewiele można się dowiedzieć. Brak podstawowych informacji na stronie www - parametry, ceny, zasięg.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Wojtaszek dnia: 2012-03-23 11:33:59 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem PETENTEM tej zacnej firmy od 2007. Jakos uslugi NET - naprawde godna polecenia. Zdarzaja sie zwiechy przy burzach, ale to normalne - nie trwa to dluzej niz 1/2 do 2h. Infrastryktura - dzieki dotacjom mocno doinwestowana. Szybkie lacza, bezusterkowe dzialanie. W 2011 dolaczyla usluga TV. W testach sygnal byl cyfrowy, gmerali, testowali, ale ok - za 20 kilka zl 40 kilka kanalow w tym pare w HD - OK. Cyrk zaczal sie jak po testach wylaczyli cyfre. Proponowane pakiety to kpina, a raczej naciaganie starszych osob dzieki umowom ze spoldzielniami i zarzadcami wspolnot. Obsluga PETENTA (bo nie Klienta) to juz czysta kpina. Najlepiej w kazdej sprawie stawiac sie osobiscie. Nie ma korespondencji mailowej, panel abonenta to czysta farsa. Po rozmowie z wlascicielem stwierdzam, ze jakosc obslugi prawnej jest taka sama jak Klienta (ups - PETENTA). nie wroze tej firmie dluzszej egzystencji na rynku. A chyba jest, bo zdaniem wlasciciela, moja umowa z firma nie jest istotna. Cos takiego jak aneks do umowy zmieniajacy warunki relacji Klient - firma to zupelna utopia. Do tego chyba powinienem sam sobie taki aneks napisac (zmiana rachunku, kwoty abonamentu), bo firma nie widzi problemu w naliczaniu np. oplat z tyt. podwyzszonego VAT z 22 do 23%, nie informujac klienta obciaza go kosztami owego 1%. TZ nalicza w swoich rozliczeniach bez informowania zainteresowanego - ot, taka luzna interpretacja prawna:) Cyrk w czystej postaci
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: tragedia
Opinia dodana przez: dnia: 2012-03-20 20:55:33 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Net 25Mb/s (upload około 2Mb/s) za 39zł + telewizja cyfrowa w dobrej jakości(kilka kanałów hd) za grosze. Z internetem zero problemów, od kilku lat ani jednego kicka, żadnej przerwy. Telewizja cyfrowa dopiero wchodzi, więc częste zmiany i przerwy w dostawie niektórych programów ale to zawsze wychodzi na plus bo dodają coś nowego. Nie zmieniłbym na nic innego ;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Bscp dnia: 2012-02-27 16:22:28 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Totalna ignorancja klientów korzystających z usług tej firmy. Około 3 miesięcy temu ściągnięto antenę internetową na ul. Wita Stwosza z powodu remontu dachu. Do dnia dzisiejszego antena nie została ponownie zainstalowana. Prawdopodobnie leży na strychu, więc można sobie wyobrazić jaki jest transfer...
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: Jak się dodzwonisz do serwisanta to kiedyś przyjdzie.
Opinia dodana przez: klient Imperium dnia: 2012-01-14 16:24:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jak dla mnie jest to naprawdę porządna firma.internet jest bardzo tani i bezawaryjny
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-08-10 20:09:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jakość połączenia internetowego bardzo dobra. Serwis beznadziejny. Minęło 1,5 miesiąca od zgłoszenia i mimo skarg w dalszym ciągu brak odpowiedzi. Raz nawet omówiono się ze mną na konkretną godzinę, ale nikt nie przyjechał. Gdy zadzwoniłem nieco później obiecał przyjechać jeszcze tego samego dnia. Na obietnicach się skończyło.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2011-07-07 12:32:11 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją